Всичко за дърводелството
ridik - специалист
Колеги утре ще ходя на оглед на една такава машина производство на Доспат.Дайте някой съвет който да използвам при огледа - за какво да гледам а също така ако можете да споделите плюсове и минуси спрямо такава от Якоруда че в нета не намирам такова сравнение.
dimitar_petkof - напреднал
Аз си взех такава машина. Нямам поглед върху Якорудски, но си ми върши идеална добра работа - правя си кошери на нея. Днес ми излезе един проблем - нещо, което според мен е О пръстен, които е на една голяма шайба/ролка и предава движение на валяка на щрайхмуса и търся решение. Купих я без линеал на циркуляра и това за сега ми е малко мъка :). Моята е трифазна и всяка операция е самостоятелна. Доволен съм.
ridik - специалист
Точно за такава цел я взимам и аз и смятам че ще е по добре с нея понеже нямам щрайхмус и всяка операция трябва да я съобразявам с тая липса.Не им знам точното устройство но за шайба да не е някоя стопорна зегерка или губиш грес през тоя о пръстен?
ridik - специалист
А видях ти темата под моята - явно тая шайба е някакъв гумено метален възел и е направена така с цел да обира трептенията и ударите предавани на шайбата от работата на задвижващите валове на щрайхмуса.Не знам от къде си но гледам в нета понеже съм от пловдивско - в Пловдив има такива фирми които се занимават с такива гумено метални съединения.
dimitar_petkof - напреднал
Какво стана, колега? Взе ли машината, изпробва ли я вече ? :)

Тема "пет операционна машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: