Всичко за дърводелството
dadko - майстор
А ползваш ли някаква специализирана за целта шина и верига за резачката?
smuggler - напреднал
Доста полезна информация.Благодаря griffin!
dadko на едната машина ползвам карвинг шина и верига със слаб откат
agj - майстор
На MS 181 може ли да се сложи кервинг шина?
bigdragon - майстор
agj написа:
На MS 181 може ли да се сложи кервинг шина?
Заповядай
smuggler - напреднал
agj...вече са ти отговорили,че може,но имаи впредвид,че ако ще работиш с карвинг шина си има малки тънкости.никога не стягай веригата а и оставяй малко ''коремче'' леко да виси.шината няма смазване на върха и ако посинее отива брак.и не смей да работиш без защитно облекло!
agj - майстор
smuggler,благодаря за отговора и поясненията!Всъщност интересуващата ме инфрмация не е за мен !Сина ми се занимава с скулптура ,а аз просто се опитвам да му бъда полезен с каквото мога.Материята е специфична а информацията е оскъдна.Даже търговците на такава техника не са съвсем наясно ......!Наскоро ходихме в един уж фирмен магазин на Щил, да попитаме за Карвинг шина и верига а търговеца в магазина не само не беше наясно ,но се опита да ни убеждава че такива шини нямало ....! :-D
Всъщност сина ми за сега се справя и без такава шина но за напред може и да му потрябва . Това е едно от последните неща което направи на симпозиум в Етъра !

Изображение

Композицията се нарича "Черга"

Прикачен файл

DSCN2132if.JPG

Прикачен файл

DSC_0016f.JPG

Прикачен файл

DSC_0019fp.JPG

Прикачен файл

DSCN2140fed.JPG

Прикачен файл

P_20151003_121722_HDRf.jpg
smuggler - напреднал
Браво на момчето!Можеш да се гордееш с него.Вярно е за магазините на щил,но хората там просто рядко се сблъскват с тази материя.Там се предлагат два вида карвинг шини,които пасват на няколко бензинови и ел резачки.Основното е водещотото колело(зъбчатката)да пасва на шината и машината.Веригата е безоткатна което ще рече,че секторите и са малко по-различни от останалите вериги.Смело напред и ако имате някакви въпроси ще се радвам да помогна!
profesionalist_wood - майстор
Браво на сина ти. А относно smuggler.....ти ако си мислиш че ще станеш милионер....жестоко се лъжеш и не си заслужава да набиеш 15 хиляди за оборудвана занаятчийска работилница защото ще изкараш едно нищо. От опит го знам и ....няма смисъл от много нерви.
Ммм спомням си че така разубедихме със зор един икономист Scania да става тираджия защото му се виждало романтично като му казахме че от гадни шефове ще намрази камиони и пътища......ама на,пуст мечтател ! :-D :lol:
smuggler - напреднал
profesionalist_wood,не съм споменавал за милиони левове или за оборудване на работилница.А за хабене на нерви и дума да не става,точно обратното.Просто вложих около 1600 лв за хоби и кеф.Ако се продаде нещо,както стана с лицето и бухала от снимките добре дошло,ако не красим градинката или подаряваме :) Сравнено с хоби фотография сумата,която съм дал за щилки си е направо нищо.

Тема "дърворезба с моторен трион?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: