• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Всичко за дърводелството
По мои груби сметки би трябвало да излезе не повече от 1000 лева. Аз и досега съм имал добра работилница,но за тази честно казано ме подтикна един нов комплект инструменти на Makita който скоро си купих от щатите (и мисля да споделя с вас в секцията за хубавините) и нямах търпение да изпробвам в някой проект....
profesionalist_wood - майстор
Аз си мислех за готов вариант на метален контейнер с прозорци ама...цената...е от 4000 нагоре :lol:
Е не, удоволствието от работата го няма. Умирам от кеф да човъркам нещо с машинките си.... Звукът на импакта като навиваш витла 6х180... циркуляра.. Те тва е....
nikolson - майстор
Толкоз, въртиш, сучиш, хилядарката отива. С импрегнация, това-онова... Моето е котелно, но идеята е същата. Но аз го оставих на цимента. Въпрос. Улукът нали не се покрива от бараката?
Прикачен файл:
барака6.PNG
griffin - майстор
milkomil написа:
Здравейте, от няколко часа съм във форума,но всичко в него яко ме грабна. Най вече темата за работилниците. В момента изграждам моя в задния двор на къщата си и искам да споделя снимки от процеса във форума
Здрасти, гледам че слагаш греди на цимента и след това редиш отгоре осб-то. Третирани греди ли слагаш, защото на снимките ми изглеждат като обикновенни. И другото ми питане е през колко редиш гредите на пода и колко дебело осб полагаш там?
Гредите са обикновенни, 5х10 см. Надявам се да няма проблем. Правил съм друга подобна конструкция преди година и половина - не е мръднала. Мисля че като се стегнат в рамка не се измятат. Редя ги през 60 см(61 точно) заради размерите на osb-то 122х144. Osb-то ми е 15 или 18мм, а отдолу по средата на рамката съм пуснал един метален профил 20х50 мм от край до край (3.66 м). Точния размер на пода е 366х244 пак заради размера на листовете осб. Използвал съм точно 3 плочи. Нивелирал съм го с парчета метален профил 50х50 мм. Мисля че се получи много стабилна конструкция. Вече е късно,но акоимате забележки приемам ги за следващите проекти.... :roll:

Самата конструкция на пода никъде не опира в бетона.
nikolson - майстор
Аз го писах в горния си пост, но не излезе. Влага се нанася и с обувките.
griffin - майстор
Осб-то не знам как ще се държи на влага, но нетретирана дървесина оставена на влага съм виждал как става на кашкавал за 3-4 години, като в същите условия греди обработени с химикали против гниене карат вече седма. Доколкото знам контакта бетон дърво не е особенно здравословен за дървото, за това попитах.
bagera1 - специалист
Има ли някой с работилница в изба на панелка? И какво мислите за идеята?
seeker - специалист
bagera1 написа:
Има ли някой с работилница в изба на панелка? И какво мислите за идеята?
Има, язе съм човека. Ако мога да нарека мазе 2X2 работилница :-D
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30

Тема "Моята работилница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: