Всичко за дърводелството
torbalan - Дървен философ
radius написа:
Е бива ли фотограф да пуска такива снимки. Аз вкъщи имам на 90см едно рафтче 30см дълбоко и е бая провиснало, но отзад не е хванато за дъното, а това със сигурност ще подобри нещата.
Е, в момента разполагам само с една Нокия... От нея - толкоз :)
Освен това не съм фотограф, а инженер. Фотото ми е само хоби :)

Иначе моето има гръб и до колкото помня - бая го наковах там.
joroantonov - специалист
Да провиснат, колко да провиснат няма да са 5 сантима. По важно е да имаш фиксирани рафтове да не ти станат страниците като бурета, прави си ги на метър и си свиркай, не ти трябват подпори.
П.С. Измерих 120/60 с 30 санта чаршафи отгоре - 5 мм в средата.
Andri01 - майстор
:) Дай инфо за чаршафите:брой,размери,вид на плата,начин на сгъване,честота на пране,използване-от двама души или от един човек / изтриването е различно,от там дебелината ,и теглото.../ ! Има разлика,знаеш нали? :?
joroantonov - специалист
А марката на производителя не те ли интересува?
radius - майстор
joroantonov написа:
По важно е да имаш фиксирани рафтове да не ти станат страниците като бурета,
Мерси за споделеното. Какво имаш предвид с това?
magiccrafter - напреднал
Секцията която правих в хола е с рафтове 120x38 см на които има наредени книги, а на единия даже и мои инструменти от известно време. В средата има по една подсилваща Г-образна в цвета на ПДЧ-то. Планката е достатъчно дискретна и прави рафтовете много стабилни на провисване.
joroantonov - специалист
В зависимост от височината поне 1 или 2 рафта да са хванати към страниците, иначе от тежестта се огъват страниците.
joroantonov - специалист
В зависимост от височината поне 1 или 2 рафта да са хванати към страниците, иначе от тежестта се огъват страниците.
Чираче - майстор
Ако провисването е от толкова голямо значение, не правете рафтовете от ПДЧ. Правете ги метални, от подходяши профили против огъване. Е нас всички рафтове, и всички секции, съм ги направил от метал. Носещата конструкция. А там, където има вратички, са или от естествено дърво, или от МДФ. Естествено всичко е толкова добре маскирано като естествено дърво. Ако човек не се напъне много, никога няма да разбере, че в основата на всичко е метала.
Ако някой прояви интерес, мога да постна снимка на секцията в хола ми. Със сигурност ще издържи натоварване минимум 1 тон.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чираче написа:
...
Ако някой прояви интерес, мога да постна снимка ....
Давай :-)

Тема "Максимална ширина на рафтове от ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: