• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Всичко за дърводелството
bbbti74 - помощник
Наистина, не съм огледал комплекта и съм избрал първия който се е появил в каталога.
Относно шаблоните - изобщо не съм сигурен в себе си, че на три врати с различна ширина, но в една равнина ще мога да направя шаблони, затова съм готов да платя цената, ако има начин да се закупят от някъде, за да имам готови. Всичко друго по изработката няма да ме затрудни, а ако са прави вратите :-D изобщо.
Какво бихте ми казали за този комплект ?
Прикачен файл:
73771662_2_800x600_komplekt-frezeri-za-tableni-vrati-opashka-1-2-incha-12-snimki.jpg
Прикачен файл:
73771662_1_800x600_komplekt-frezeri-za-tableni-vrati-opashka-1-2-incha-12-gr-pernik.jpg
griffin - майстор
Мен ми изглеждат сносни :)
bbbti74 - помощник
EDI, докато се ядосвах на своето невежество по чертане и гледайки тези врати със сводовете ми се роди една идея !!! :shock: Ако нещо много греша не ми се смейте. Та идеята ми за направа на шаблона е следната: независимо колко е висока вратата, чертая един квадрат със стена тясната страна на видимата част на таблата. В него чертая един кръг с диаметър ширината на квадрата. По вертикала, минаващ през центъра на кръга и точката където се пресичат диагоналите на квадрата, което е една и съща точка всъщност :-D , измествам с примерно 4 см. на горе към горната част на вратата и чертая кръг със същия радиус, докато пресече горната черта на квадрата на две места - отляво и отдясно на вертикала и готово! :finga: Шаблона за таблата е готов. На друг еднакъв с този пренасям, обръщам и шаблона за горната дъска от рамката е готов.
И така за всяка ширина.
С колкото измествам центъра на кръга за свода, с толкова по - широка трябва да е горната дъска от рамката от останалите три.
Така според мен ще успея да си направя симетрични шаблони за всяка ширина на вратата. :? Поне на лист хартия става идеално.
Надявам се да не съм ви отегчил с неясните си обяснения и чакам за вашите мнения относно идеята ми как да си направя шаблон, след като не маже да си го закупя.
EDI - майстор
Доколкото разбрах от описанието :lol: , трябва да стане, както си го намислил.Има и други варианти за разчертаване, но виждам, че вече си си намерил твоя :partyman: .Като ти викам, не си давай парите, ти шаблон, та шаблон.А фрезерите ще ти вършат работа, предполагам този не е много скъп, да не ти казвам колко струва в България подобен комплект на СМТ.
nikolson - майстор
Колега, ето линк към най популярната фирма за фрезоване в Англия. Това са техните шаблони за различни ширини на вратички. Размерите са в описанието им.
bbbti74 - помощник
Комплект фрезери за таблени врати - опашка 1/2 инча на цена 110,00 лева.
Мисля, че цената е добра.
EDI - майстор
Определено е добра, комплекта на СМТ е над 350 лева за опашка 12.То вярно, че качеството е друго, ама СМТ са за промишлено производство, за в къщи ти стигат и тези, ще те изкарат до пенсия :lol: .Аз от няколко години въртя едни ЙОНИКО и за чам и за дъб и до сега си режат без проблем.
cvetankirilov - специалист
Имам го същия комплект, режат добре, а за цената си направо са супер. От пернишкия продавач ли са? Моите са от него и засега са на около 15 вратички и не са мръднали, като че ли само табления иска леко заточване, ама може и да не иска, щото аз подавам смело и по много и затова сигурно така ми се струва. иначе профила и контрапрофила са огън, хапват си и твърда дървесина без проблем
EDI - майстор
При табления може да се получава лека заблуда, ако режеш на 1 или 2 паса по цялата ширина на пластините.Контактната част е много голяма, стружката също, реже по-бавно и се опиня :lol: .Аз като режа табли го настройвам по височина и после само местя упора, като ги минавам на 3 или 4 паса в зависимост от таблата, така не го назорвам и реже лесно.
cvetankirilov - специалист
EDI написа:
При табления може да се получава лека заблуда, ако режеш на 1 или 2 паса по цялата ширина на пластините.
ам тъй правя я :-D и подавам бавно ама пак се опъва. другия път ще пробвам с местене назад към лагера на фрезера, щото сега подавам на 2-3 паса ама с повдигане на фрезера, и да видим как ще е
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Приспособления за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: