Всичко за дърводелството
Николай Николов - специалист
Двукиловатовата на спарки е 300 лева и малко. Че не е на нивото на Бош - не е, но за маса е перфектна.
mitko64 - майстор
Повече клони към 400 без малко. Те китайците вдигнаха цените. Скоро изтървах една перфектна в олх. за 160лв. http://olx.bg/ad/freza-sparki-sparky-x2 ... fafc97355f .
Последна промяна от mitko64 на нед мар 06, 2016 9:17 pm, променено общо 1 път.
Може би съм я уцелил на промоция, но преди месец контактувах с продавач и ми каза 320 лева с ддс, но май вече не е толкова.
Генчев - напреднал
Сега ги гледах клонят към 370-380лв.но с 5%отстъпка ще спестя някой лев.Иначе въпросния Бош GMF1600CE мога да го взема за 890лв.но май се отказах от него,по принцип съм голям фен на марката. :-D
Kumay - майстор
Генчев написа:
Сега ги гледах клонят към 370-380лв.но с 5%отстъпка ще спестя някой лев.Иначе въпросния Бош GMF1600CE мога да го взема за 890лв.но май се отказах от него,по принцип съм голям фен на марката. :-D
За Спарки Х 205СЕ не знам дали се е появила, но я нямаше от няколко месеца в завода(също както и доста други модели от "изнесеното" производство).
Ако няма да ползваш намаляване на оборотите - виж MT362 на Maktec. Корава машина е, а очаквам някой да я пусне на по-ниска цена, защото брандът отива в историята и Макита Бг ги пусна на разпродажба. Вече ще е Makita MT.
За половината от паричките на този, ще си намериш голяма Бош оберферза, макар и ползвана. GOF 1600 или 1700. Аз в петък набарах една GOF1600 за 64 лири, което идва около 200 лева включае транспорта от Англия - ползвана, ама какво от това - резервни части под път и над път.
Генчев - напреднал
Гледах го Мактека,но в моя случай задължително трябва да се намалят оборотите,ще се ползва за направа на таблени вратички.Утре отивам до Ташев по друга работа и ще погледна имали го въпросното спарки.
profesionalist_wood - майстор
Генчев написа:

За работа на маса Спарки Х 205СЕ е перфектен. Досега не ми се е развалял лагера въпреки че купих резервни но скъпи от Германия. Тежичка е но за промишлени цели е идеален. Имам си 3 вида цанги метрични и инчови просто се родих. :prayer: Колегата Николай е коректен. Имам още много оберфрези на Райдер,Макалистър и кучи марки. За 5-6 часа фрезоване на ден с нея е супер
Последна промяна от profesionalist_wood на пон мар 07, 2016 1:29 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Според наличностите им, нямат(0). http://www.tashev-galving.com/066+ETS+0 ... 0%B7%D0%B0 . Пише 5 дни доставка. Гледам и в Devimax, нямат. Питай в НИК- Николай Христов, те само със Спарки се занимават. Повечето машини от тях съм купил.
EDI - майстор
205 вече не е в каталога и спират да я правят.Най-мощната остава 160.Та, който си намери, да си купува, че вече няма да има.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: