• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
bimbaeco
Ванка, да не си решил да строиш кораб? :-D
Голям при това :-D

Тези шиповите гайки ще дойдат слаби за сглобките на "кораба", използвал съм ги само по плоскости. :partyman:
EDI - майстор
Ванката май работилница е решил да прави и то цялата от дървен матрял :-D , така ми се чини. :lol:
ZEDYCUS - майстор
Правилно ти се чини :razz: в събота ще щракна положението след " майсторите " на вилата. Взел съм дървения материал и догодина май -юни-август :? след като довърша мръсните процеси(замаска, едно поясче и лентови сифони) почвам тези дето са ми на сърце. :partyman:

Поръчах от тук http://www.ebay.co.uk/itm/DOUBLE-SIDED- ... iwKIDmv9AA
100 броя на цена от 51 лева, доставката ще е отделно, но не повече от 6 лева до Пловдив. :supz:
Bradley - специалист
Голямо Благодаря на колегата npelov за организирането на поръчката от файнтуулс

очаквайте скоро в темата за заточването - инфо за този хубавец:
Изображение
Hplane - специалист
И аз искам да благодаря на npelov и да кажа че съм много доволен от камъните. :partyman:
Изображение
npelov - специалист
По повод предишната покупка от fine-tools.com - много ми хареса джапанския камък Grit 6000 Size 185 x 62 x 19 mm KING. Обаче с диамантените сгреших. Не, че не вършат работа, но ако можех да се върна щях да си взема само един диамантен Coarse и другите японски.

Само 6000 обаче е доста. Добре е да има нещо по-едро преди него. Може би ще си взема един 1000 със следващата поръчка и може би някой по-едър за ремонт 250 примерно - нямам нищо под 400. Така, че ако някой мисли да поръчва скоро да пише.
Hplane - специалист
250 няма да се налага да се ползва почти никога ако се ползват правилно инструментите-само ако се подбие.Аз съм взел един Кинг 1000 и като изполвам нагурата е около 800.След това на 6000 може да минеш директно, но ще е добре да има и междинен 3000-4000, но не е задължителен.
На твое място щях да поръчам един Кинг 800 и нагура.Добра инвестиция ще е да си вземеш абразивно зърно- по-бързо и лесно става подравняването.Ще ти се налага да подравняваш през 5-6 заточвания камъка 800/1000 и през 10 заточвания къмъка 6000.
Разбира се става и със шкурка но е по-бавно и трябва да я сменяш често.
npelov - специалист
Hplane написа:
Аз съм взел един Кинг 1000 и като изполвам нагурата е около 800..
Нали заедно ги купувахме камъните :)

Какво е това "нагура"?

250 ми трябва за ремонт - ако се подбие и също така понеже заглаждам само на ръка след време се получава заобляне. Веднъж на няколко месеца го слагам във водача да му оправя ъгъла. После само заглаждам 800 до 6000. За 800 и 1200 ползвам диамантите, но може да си взема един като твоя 1000. Няма смисъл от междинен между 1000 и 6000. Накрая завършвам с кожа и полирпаста - не че има стружка след 6000, но ме кефи как лъщи :).

Между другото Bradley рече да го кисна японския, но кой ти има време да кисне. Пръскам с препарат за прозорци по-често да има постоянно мокро отгоре. Няма му нищо.

Иначе до сега само два пъти съм го изправял и честно да кажа диамантите вържат добра работа. Само да бях взел по-груби. Ама под водата се изправят по-лесно (да отмива изпиленото)
Hplane - специалист
Нагурата е едно малко къмъче с което се прави каша с въртеливи движения в/у камъка и той точи малко по-грубо и бързо.Струва 7-8 евро някъде на Кинг.
За 250 го казах защото струва 40 евра почти, а ако го позлваш рядко не си заслужава.
За Кинга 6000 няма нужда да държиш във вода.Той е твърд.Но 800/1000/1200 са меки и порести и няма друг начин.

М/у другото напоследък доста по-дълго време поддържам остри инструментите като ползвам строп.А когато вече не върши работа им правя микроскос с една шиста 10 000 и пак на строп.После при заточване се изравнява пак скоса.
npelov - специалист
Hplane написа:
За 250 го казах защото струва 40 евра почти, а ако го позлваш рядко не си заслужава.
Мда. Позамислих се като го каза. Наскоро ходихме до Практикер с приятелката ми и по едно време видях едно точило в количката - комбинирано - нещо от рода на 240/400. Викам "това за какво си го взела" и тя "само 7 лв е". Реших да го оставя. Видях, че е за масло но не ми се занимава с масло. Залях го с вода и доста добре се справи първия път. В сравнение с тези от кауфланд за 1.50 :) - викам за 1.50 не пречи да пробвам. Износва се неравномерно. Стана кат асфалта пред блока - цялото на дупки и камъни. Не ми се съсипва шкурката да се пробвам да го заравня :lol:.

От друга страна има бюджетни камъчета:
http://www.fine-tools.com/kombischleifstein.html
примерно 313340 - 120 - 16 EUR
или 313345 - 120/1000 - 20 EUR
и 309353 - 250/1000 за 25 EUR
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17