• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
milenk - помощник
Предстои ми да си направя кухненското обзавеждане за новото жилище. Изчетох доста имформация по руски форуми и си правих проекти с разни програми.... Винаги се стигаше до това как ще се направи разкроя на детайлите на шкафчетата и с какви размери ще бъдат.
Накрая се захванах и с доста труд стигнах до следния резултат.

http://rapidshare.com/files/125234131/S ... 5.xls.html

Сега мисля какво трябва да представлява шаблона с който най-лесно и бързо да се пробиват дупките за евровинтовете и диблите.

Моля, занимаващите се с изработка на кухни ако забележат пропуск да бъдат критични.
radush - специалист
защо държиш да ги правиш с дибли и евровинтове? направи с обикновени винтове 4.0х5.0.
ribnikolaevi - майстор
Браво за познанията ти на Excel.

Все пак когато поръчваш някой да ти направи плоскостите /нарязване и кантиране/ имаш нужда от таблица с всички размери подробно. ако дадеш мейл, ще ти пратя една моя лаишка таблица, да си я ползваш. Хубавото на моята таблица е, че автоматично отчита наличието/липсата на кант при изчисляване размера на плоскостта за изрязване.
Освен това е добре да дадеш кой размер е по фладера /по дължина на шарката/, да не се получат неприятни изненади.
На мен като ми рязаха едни парчета така ги объркаха, въпреки че шефа на фабриката написа с дебел маркер на всяко парче размери и т.н. Ама ... работниците кой знае за какво са си мислели тогава ...
milenk - помощник
Ако няма дибли рано или късно се получава това:

Изображение

Изображение

А за евровинтовете поне от това което съм чел сглобките ставали по-здрави. Дори и с обикновенни винтове пак трябва да се разпробива. С евровинтовете ще се оскъпи малко, но нали ще бъде уж за сметка на качеството.

Ще съм благодарен ако някой сподели схема на шаблон за разпробиване на отворите.
kobutan - специалист
здравейте
как се сваля тва файлче? нещо не мога да схвана какво трябва да направя....иначе благодаря за него, чакам и другото....Надявам се да видиме и проекта ти на кухнята. Аз също смятам да правя нова кухня, ама нещо май няма да е сега това лято. Нещо и с проекта го зациклих, там има един комин дето много ми усложнява работата, не знам как да се оправя..Ще пусна тема понататък. За текстурите - имай предвид като поръчваш рязане и кантиране обикновено си прави разкроя и таблица на детайлите вкъщи, търси си оптималния вариант. По принцип плащаш целите плочи, остатъците си остават за тебе - така че е хубаво от тях да си измислиш и нещо допълнително, за да ги използваш. най малко резервни детайли на чела и вратички. на разкроя ще се види кое с каква посока на фладера е, отделно пиши винаги размера по дълина на влакната - например първо размера който е по направление на текстурата, независимо по голям или по малък е...бех поръчал преди в Димбо до пирогов - беха ми изпуснали 2 бленди - нали са малки не ги видяли на картата за разкроя..Така че и си проверявай детайлите както диагонали, така и по списък..Въобще някой има ли Оптимик - програмата за разкрой? с нея съм си свикнал..
milenk - помощник
Сега пробвах и файла се сваля и отваря нормално.
За да го свалиш кликваш на линка който съм дал...На отворената страница кликваш на ФРЕЕ USER и изчакваш известно време то си има брояч който ти показва колко секуди ти остават . След това страницата се опреснява и кликваш на DOWNLOAD i s towa fajla se izteglq.

УСПЕХ
ribnikolaevi - майстор
Ще кажа че не съм спец, но все пак имам малък опит с мебелите /една кухня и един гардероб/. Ако си коструирал правилно, не би трябвало да се получи подобно нещо. Струва ми се че няма сглобка /да ме поправят специалистите ако греша/, която да компенсира неправилното конструиране. Специално за детайла от снимката, ако имаше плоча /гръбче, коремче, краче, носле ... :-D / и в третата перпендикулярна равнина, това не би се получило.
milenk - помощник
ribnikolaevi написа:
Ще кажа че не съм спец, но все пак имам малък опит с мебелите /една кухня и един гардероб/. Ако си коструирал правилно, не би трябвало да се получи подобно нещо. Струва ми се че няма сглобка /да ме поправят специалистите ако греша/, която да компенсира неправилното конструиране. Специално за детайла от снимката, ако имаше плоча /гръбче, коремче, краче, носле ... :-D / и в третата перпендикулярна равнина, това не би се получило.
Като се замисля си прав.... Ако се прикове с гръбчето отзад това изместване трудно ще се получи май.
Дадох примера от руски форум на хора занимаващи се с производство на мебели.

Що се отнася до конструирането мисля ,че размерите получени с файла който съм дал в първия си пост са правилни и точни.... Друг е въпроса как и с каква точност ще ми се разкроят.
ribnikolaevi - майстор
Салекс разкрояват точно. С други, на които съм се "молил" да ми разкроят, имах проблеми.
kobutan - специалист
milenk написа:
Предстои ми да си направя кухненското обзавеждане за новото жилище. Сега мисля какво трябва да представлява шаблона с който най-лесно и бързо да се пробиват дупките за евровинтовете и диблите.
Какво става с шаблончето? Измисли ли нещо? А също ще се радвам да ти видя и проекта за кухня, естествено ако решиш да го публикуваш тука. Защото и аз си мисля за моя проект и се чудя кое как да направя..
Файлчето за шкафчетата е супер, май с про100 си ги правил...аз също работя с про100, много съм доволен....

ribnikolaevi
А за салекс - къде е това? какви са им цените, плочите, размерите на плочите, за колко време ти направиха поръчката?
  • 1
  • 2

Тема "Оразмеряване и разкрояване на кухненски шкафчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: