• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Andisi
Ясно, благодаря колеги. И аз по-клонях към Мактека най-вече заради теглото. Циркуляра ще се ползва главно за домашни цели, предстои една подмяна на покрив и ако някъде има повече зор то там ще е.

Пак за покрива мисля да взема и едно такова ренде http://tomika.bg/index.php/detail/view/805
От темите във форума видях че се препоръчват и тези на Skil, но не съм сигурен дали съм склонен да купя пак Skil. Вие какво ще препоръчате?
Kumay - майстор
Посоченото ренде е аналог на Макитското 1902. Даже има подобрение - в заднага част има палец, който когато не работи рендето го държи във въздуха, за да не опират ножовете. Досега няма нито едно върнало се за ремонт! Има колеги от форума които го ползват - те могат да кажат как се държи при работа... :wink: За Скила не мога да взема отношение.
Chefo77 - майстор
Andisi написа:

Пак за покрива мисля да взема и едно такова ренде http://tomika.bg/index.php/detail/view/805
От темите във форума видях че се препоръчват и тези на Skil, но не съм сигурен дали съм склонен да купя пак Skil. Вие какво ще препоръчате?
Гледай сега майтап (за тези, които ме познават).
Имам ренде на Айнхел. По-точно такова:
http://el-mashini.bg/product/1175/rende ... ravia.html
Те това е УНИКАЛНО ренде за тези пари. Няма спиране и взема 3 мм. Единственият му проблем (но той не е само негов) е, че при голямо отнемане и бързо движение напред, понякога материалът задръства отвора за издухване. Аз си го ползвам с ножове на Райдър (под 5 лева комплекта) и стърже дърво като невидяло! Дървото не го задръства, само материали като ОСБ, шперплат и подобни.
Сега ... откъм точност нямам никаква идея. Това е ренде, служи ми за грубо отнемане, не за финиш.
Andisi
Да, може да го погледна на живо рендето.

Все се каня да почна да си купувам и евтини инструменти и все като дойде решаващия момент взимам нещо марково, макар и за не много пари :-D Добре че не знае жената каква е разликата в парите между едните и другите че ще се обърне схемата :-D :lol:

Иначе като цяло го взимам ако трябва горе на покрива да се подрявнява нещо да не се сваля материали, за цели греди и по-големи неща имам един от старите абрихти с ренде на вала, не знам къде е правен точно, Ямбол или Габрово, нещо такова ми се върти в главата. Та май няма да ми трябва за много фино поне за момента.
К А Я - специалист
Няма лошо да вземеш нещо не марково, ако ти е за употреба от време на време или за определена работа като колегата с бунгалото. Относно шината / пак визирам колегата с бунгалото/, за кроене на плоскости, ако ти трябва точността на шината, има достатъчно шини "направи си сам" в нета. По точност едва ли отстъпват от от заводските.
Но ако се експлоатира професионално и много, наистина си добре доказана машина да се купува.
Andisi
Циркуляра е вече при мен благодарение на колегата Kumay. Следващите месеци ще взема и рендето. Благодаря на всички за помощта!
nautilus33 - майстор
Темата е стара, но въпросът е същия :)
Харесал съм си и аз един Матек МТ582 втора ръка, но намерих и едно Хитачи c6bu2, като за Хитачито не съм сигурен дали е оригинал или менте. И то пак втора ръка. Разликата в цената е 60лв. Та, кое от двете е по-добро. И двете нямат ленеал/водач.
nikolson - майстор
Едва ли някой е работил с двата, за да направи сравнение. Може да се гадае по параметри, но при втора употреба е важно и състоянието.
nautilus33 - майстор
nikolson написа:
Едва ли някой е работил с двата, за да направи сравнение. Може да се гадае по параметри, но при втора употреба е важно и състоянието.
Ами, горе-долу и двата са в едно и също състояние. По принцип ако има някой, който е работил с Хитачито да каже, понеже тук гледам за мактека отзивите са добри.
  • 1
  • 2

Тема "РЪЧЕН ЦИРКУЛЯР MAKTEC MT582" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: