• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
spokomen - специалист
Здравейте,
Къде в София могат да ми скосят ръба на ПДЧ плоскост 18 мм под 45 градуса без да ми отрежат главата до кръста:), защото трябва да сглобя три плоскости под такъв ъгъл. Фъв фирмата в която ми разкроиха материала, казаха , че не извършват подобна услуга.
идеята е да се направи нещо такова:
Прикачен файл:
skosqwane.JPG
skosqwane.JPG (7.56 KиБ) Видяна 3972 пъти
по дългата страна на плоскостта
В същност плоскостите са 3, като едната трябва да се скоси по двата ръба с дължина около 2500 мм. а другите две съответно по един ръб със същата дължина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знам какво ти е заданието, но не може ли скосеното да е дървено? Като си представя какъв ръб вади ПДЧ...
Не е ли възможно да се справите с един обикновен прободен трион(зеге)
iavor - специалист
Не знам дали ще ти свърши работа,но аз съм си направил шаблон от ламарина. Огънал съм един точен квадрат диагонално на 90 градуса. Този шаблон ми върши работа за различни рамки.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
kliko написа:
Не е ли възможно да се справите с един обикновен прободен трион(зеге)
Не е възможно
spokomen - специалист
Разбрах как се казва операцията. ГЕРУНГ:) На едно място намерих на 3 лева на срез. Това е цената обявена в нета, иначе не съм говорил и нямам впечатления. Но все още се колебая. Не става да е от дърво. Всичко останало е от ламинирано ПДЧ. Просто стартирах с една библиотечка под прозореца в спалнята и сега "проекта" взима все по - големи и по - големи размери:).
Като реализирам още някоя част - ще пиша с цел ако някой има същите идеи или проблеми, да съм от полза с инфо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-) И снимки :-)
п.с. 3 лв на срез, ама за рамки...
mavryt4o - майстор
Незнам за герунг да хваща 2.5м или пък радиална пендула :? .Винаги съм си мислил че циркуляра с истегляне се казва така.Не съм запознат дали форматните циркуляри могат да накланят и двата диска ако може незнам защо не го правят.
miliad - майстор
Могaт и го прaвят. Със зaточен диск ръбa е перфектен. Но опaзвaнето или кaнтирaне нa тaкъв 45 грaдусов ряз- мaйко милa. :rolleyes:
Илчо Илиев - майстор
miliad написа:
Могaт и го прaвят. Със зaточен диск ръбa е перфектен. Но опaзвaнето или кaнтирaне нa тaкъв 45 грaдусов ряз- мaйко милa. :rolleyes:
Това е верния отговор!!!
Един приличен циркуляр може чудеса, но тази операция с ПДЧ си е загуба на време и материал, за целта е добре да се вкара швартна и тя да се скоси,но остава проблема с оеднаквяването на разцветката :? , иначе талашитя ще се натроши в тънкия край...
  • 1
  • 2

Тема "Скосяване под 45 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: