Всичко за дърводелството
Монтажник - специалист
mitko64 написа:
Вземаш една по- мощна моторна резачка и ги почваш. Само отпадът е в повече, срязът е сигурно 1 сантиметър широк. Правил съм го упажнението на орех, клен, габър, но не съм много добър. Въпреки че разчертавам челата с нивелир по отвес, все някъде копна с върха на шината и после се скъсам от рендосване да отпадне вкопаното.

Има гатери и големи циркуляри за тази работа, стига с тези индиански изпълнения :wink: .Става и с резачка ама си требе станок ;)
Монтажник - специалист
markony написа:
Мисля че на околовръсното на кръстовището за Овча Купел 2 посока НБУ в дясно също имат. Успех!

Зимата имаха някакви проблеми с машината , 2 седмици по късно - същото дередже :( .
bonevvv - специалист
markony написа:
Мисля че на околовръсното на кръстовището за Овча Купел 2 посока НБУ в дясно също имат. Успех!
Това къде точно се намира да мина да проверя. Околовръстното и Монтевидео ли? Гледах в гугъл мапс, не можах нищо такова да видя.
Монтажник - специалист
bonevvv написа:
markony написа:
Това къде точно се намира да мина да проверя. Околовръстното и Монтевидео ли? Гледах в гугъл мапс, не можах нищо такова да видя.
Точно на светофара Околовръстно-Овча Купел . Пускам ти и сайта на лично.
profesionalist_wood - майстор
bonevvv написа:
За всяко местене, нов билет. А се оказва, че еколожката не иска да ми издаде нов билет за вече отсечените трупи защото не можело да се докаже, че са същите, за които съм имал разрешително за сеч. Т.е. трябвало да се отсекът и веднага на гатер, в същия ден.

Егати тъпите закони. Отсекох ги януари и ги оставих, да не се бичат в най-големия студ, сега проблем. Не знам, ако можете помагайте, че сега трупите си лежат и почват да се понапукват краищата като се позатопли времето. Трябва бързо бичене :)

Има решение Изображение

в ибей има за 200-300 долара или там за колкото намериш и слагаш резачката и бичиш ако е толкова спешно

https://www.google.bg/search?q=saw+wood ... yOu6iKKqM:
bonevvv - специалист
Мислих го като вариант, но така се губи доста повече материал. В крайна сметка и това е вариант въпреки, че ще ми е жал за ореха...
mavryt4o - майстор
Рязане по дължина на влакното си е мъка пък и орех.С резачката от снимката щил 660 може да е по-лесно :-D И аз имам 4 трупа мислил съм този вариант поне на 4 да разбича и четвъртинката през банцига.С щил мс 250 и 60 см шина поне незнам как и дали е възмажно.
mitko64 - майстор
Моята е щил 039, най мощната от градинарския клас, но разбичвах един орех на талпи и от зор издуха семерингите на коляновия вал. Може пък и да им е дошло времето, все пак е на 15 години. Преди месец пък един роднина ме вика да му разхлупя две орехови коренища, масички да прави. Там какво брах, не е за разправяне, То пълно със срастнали камъчета.
mavryt4o - майстор
mitko64 написа:
Моята е щил 039, най мощната от градинарския клас, но разбичвах един орех на талпи и от зор издуха семерингите на коляновия вал. Може пък и да им е дошло времето, все пак е на 15 години. Преди месец пък един роднина ме вика да му разхлупя две орехови коренища, масички да прави. Там какво брах, не е за разправяне, То пълно със срастнали камъчета.
Така и аз си мислих благодаря че потвърди
shotik - майстор
mitko64 написа:
Точно такива камъчета и песъчинки са причината циганите да режат дърветата/ незаконно/ на около метър над земята ,за да не им се захабяват зъбите на веригите на резачките.
Затова , когато видите в гората така отрязани дървета или в репортажи по телевизията , не се чудете защо е така !

Тема "Гатер в/близо до София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: