• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 193
Всичко за дърводелството
Chefo77 - майстор
Едно голямо БРАВО!
Благодаря за топлото посрещане.

Разпънките и мястото на захващане си личат на този скечъп дизайн https://s6.postimg.org/yfr7x68wx/playfort.png, който претърпя известни промени в процеса на работата.
Към момента съм тествал моста с 4-ма кротки възрастни и вторият по-сериозен тест беше със 6 бесни деца, които се състезаваха кой да прегради моста(или нещо подобно).
С тези 4 разпънки(100мм х 150мм греди) мисля, че ще премахна страничното клатене. Надлъжно има, но си мисля, че не е опасно.
mavryt4o - майстор
Бая работа и мерак си хвърлил браво.
nikel - специалист
nikel, впечатли ме с тази количка! Снимай повечко, че и клипче, че да разберем баш как работи!

Обещаните снимки и клип в раздел " Направи сам"
Използвах последните хубави дни и добавих и разпънките към моста. Тъй и тъй имах материал направих и второ покривче. Мисля това
да му е за тази година.
Изображение
Изображение
bulhomes2 - майстор
Клатеше ли се? Че се е наложило да слагаш разпонките.
Lisko - майстор
Чудесно е станало! Аз бих сложил пръст около бетонните стъпки, тъй че да не им стърчат ръбовете. Наличието на толкова много бетоони ръбове ме нервира в присъствие на деца.
@Lisko Това е хувава идея. Ще го направя.
@PIP Благодаря.

@Bulhomes2 Имаше странично и надлъжно клатене. Моето обяснение е, че се дължи на закрепването към бетона. Най-тясното място на цялата постройка са 8-те железа, които са бетонирани. Преди да сложа разпънките се разходих и я люлях. След като ги сложих не мърда. Съвсем отделно по дизайн трябваше да ги има и бях поръчал 4 - те греди.

Имам 1 питане... Импрегнирал съм дървесината с Бохемит. Трябва ли да се лакира и какво бихте препоръчали? Имам ел. пистолет и мисля него да ползвам, че ще остана без ръце ако трябва с четка/валяк.
Фитилчо - майстор
В тоя ред на мисли, скоро питах един бояджия , дето боядисва с ел пистолет на Wagner и каза, че е много доволен.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: