• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 165
Всичко за дърводелството
nolkov - специалист
Привет,
Може ли да споделите кои дърводелци от Youtube следите като проекти, които правят, заснемат и качват.

Ето един от моите - https://www.youtube.com/channel/UC7Fkqj ... FCHXQSQe9Q
hakama - специалист
Привет,
Търся си чамова спалня 160х200 - мислех за мой модел, защото базовите не ме грабват... ако не харесам нещо базово до края на другата седмица... ще взема нещо на старо.

Попаднах на тази за 170лв /не е ползвана/ - но бялото ме дразни, дали ще е сложно смяната на цвета - и само с боя ли ще стане, по принцип мислех с естествен байц и лак да си я покрия (ако беше чам), дали има еко бои - това е с акрилна боя - ще трябва ли да се шлайфа навън до основата?
https://www.ikea.bg/bedroom/beds/Double ... /59030514/
Buliviv - специалист
Някой има ли представа дали герунг циркуляра ( пендула) е нормално да се съхранява в затворено положение. С една дума спуснат надолу и заключен с щифта.
Както повечето от вас, така и аз съм ограничен от към пространство и ми се ще да го държа под тезгяха, но отворен не се побира.
П.П. Виждал съм американци да ги съхраняват така, но при техния стандарт те сигурно могат да си позволят периодична подмяна на старата техника :roll:
mavryt4o - майстор
пон ное 12, 2018 3:24 pmBuliviv написа:
Някой има ли представа дали герунг циркуляра ( пендула) е нормално да се съхранява в затворено положение. С една дума спуснат надолу и заключен с щифта.
Както повечето от вас, така и аз съм ограничен от към пространство и ми се ще да го държа под тезгяха, но отворен не се побира.
П.П. Виждал съм американци да ги съхраняват така, но при техния стандарт те сигурно могат да си позволят периодична подмяна на старата техника :roll:
Най-много след дестина години да ти омекне пружината,което пак не е сигурто.Да ти струва 5лв примерно.Чак пък толкова не ни е паднал стандарта.
skoti - напреднал
Някой може ли, да ме насочи към фирма или човек, който би ми изрязал, двата ъгъла на дървен плот ( 5 см дебел ) под формата на дъга, т.е. малко по-заоблени да станат ъглите в единия край на плота ?
За София става въпрос.
PIP - майстор
Имам една пендула на десет години и една на три години и половина.Старата винаги стои затворена, новата обикновено отворена. Десет годишната дори и след покупката на новата я ползам 90% от времето и пружината и не е мръднала. Не я мисли.
Chefo77 - майстор
пон ное 12, 2018 7:32 pmPIP написа:
Имам една пендула на десет години и една на три години и половина.Старата винаги стои затворена, новата обикновено отворена. Десет годишната дори и след покупката на новата я ползам 90% от времето и пружината и не е мръднала. Не я мисли.
Потвърждавам, и моята първа пендула (Metabo KS 216 Lasercut) е на 9 или 10 години и през цялото време, в което не е на обекти, стои затворена. Грам не е мръднала. По-новите ми няма смисъл да ги коментирам.
Buliviv - специалист
пон ное 12, 2018 8:37 pmChefo77 написа:
пон ное 12, 2018 7:32 pmPIP написа:
Потвърждавам, и моята първа пендула (Metabo KS 216 Lasercut) е на 9 или 10 години и през цялото време, в което не е на обекти, стои затворена. Грам не е мръднала. По-новите ми няма смисъл да ги коментирам.
:-D Точно същата е и моята. Служи ми вярно дълго време, но сега правя разни реорганизации. Натрупаха се доста машини и за нея няма постоянно място и явно ще заминава под тезгяха.
Chefo77 - майстор
Ами крий си я сгъната. Ако си забелязал, няма как да я вдигнеш с една ръка при отворено положение :) :)
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: