Всичко за дърводелството
Forge - помощник
Здравейте, колеги!

Имам затруднения с откриването на един елемент, който ми е нужен за лампа, която се каня да правя.

Става въпрос за пластмасовия прозрачен лист, подобен на използвания в това:
Изображение

Мъча се, търся, ровя в гугъл, но не мога да открия какви термини да използвам за да намеря откъде в България да го купя. Пробвах с ПВЦ филм, фолио, акрилни листа, прозрачна пластмаса... но все удрям на камък и предполагам, че съм тръгнал в грешна посока.

Някой от вас има ли идея как да се улесня в търсенето?

Благодаря предварително!

PS. След още малко усилия стигнах до плексиглас, не знам как не се сетих още по-рано... :?
Някой купувал ли е скоро и има ли препоръки за магазини?
nikolov333 - майстор
Аз купувах за офиса ми, от фирма за рекламни табели в нашия град и те видяха зор докато ми намерят подходящия материал, но на третия опит познаха.. :) Сега имам останало едно парче, дебело 4мм, тясно около 25-6см и дълго към 1.5м, но е с малки драскотини на няколко места.. Не знам как точно се води, но мисля че е матов опал.. Ползвам го да разсейва с светлината от лед осветлението в офиса та мисля, че това ще ти трябва..

Прикачен файл

IMG_20181012_011048.jpg
Forge - помощник
Опал го срещам често в описанията към плексигласа, така че мисля, че съм на прав път и аз. :)
Благодаря!
EDI - майстор
Плексиглас си вземи, правилно си се ориентирал.Другия вариант е да си резнеш стъкло.И двата варианта съм ползвал, могат спокойно да се матират в къщи.
burkov - специалист
МикроАсу и Васкони имат това, което търсиш.
Forge - помощник
Благодаря на всички за мненията. :)
Forge - помощник
В Практикер също има, ако някой има спешна нужда от лист плексиглас. :)
lov - майстор
Намери си някой приятел телевизионен техник или се услушвай за някой голям монитор или телевизор от по новите TFT или LCD със спраскан дисплей.. Зад него освен че има лист пласмаса но и няколко листа много специално фолио за разсейване на светлината от подсветката.
Forge - помощник
Хитро, ще се ослушвам. :)
lov - майстор
Само една малка подробност листчетата са 3-4 а може и 5 на брой и не трябва да ги разместваш както са в пакета или обръщаш някое от тях на обратно.

Тема "Прозрачен пластмасов матов лист за лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: