• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
ronik - специалист
Наистина ще е супер, но точните размери само ти можеш да ги определиш на място :) . Като направиш рамката, с каквито размери ти харесат, след това по нея взимаш размерите за вратичките.
pariza - напреднал
рамките с каква дебелина или ширина трябва да бъдат.Като го гледам на картинката ми изглежда мн просто,но точно рамката ме обърква тотално-с какво да я свържа-и тия ъгли......????
mim - специалист
за ъглите - има едни приспособления за рязане под 45 градуса, става и с обикновен трион
свързване - винтове, планки...
колко дебели гредички - хващаш едни панти и си избираш дебелина на гредичките
вратите трябва да са около 55х179 2 броя, може и по-къси, за да не се влачат по пода, или 55х175 ако сложиш в цвета на вратичките чело пред гредата долу
и 55х60 2 броя за горе, това е ако ползваш това, което съм нарисувала
гредите - 3х 180 + 3х110 + не знам колко, за да свържеш предната част със задната, зависи вече от дебелината им
като сглобиш конструкцията, ще знаеш какво ще ти е дъното, рафтовете и "покрива"
а вертикалните дълги може да дойдат и малко по-дълги, за да има застъпване

най-добре сам/а си го нарисувай, за да си изясниш, кое какво и що, аз поне така гледам да правя

п.п. и пантите трябва да съобразиш според отварянето
защо не мога да видя чертежчето :? ?
todor_tsanov - специалист
shadowman написа:
Правенето на ъглови шкафове е играчка когато ъгъла не е прав. Аз правя шаблон на ъгала. Два фазера хващам един за друг и после налагам на циркуляра и гледам да уцела градуса.
има и друг начин просто пускаш страниците с 2 см по-широки и няма проблем с ъгъла
ето и една тема за ъглов гардероб http://www.makuha.ru/tehno/091.htm
в базис шкаф има опция за направа на ъглови шкафове за 10 мин е готов проекта
shadowman - майстор
Ами ако имаш стени 3 на 5 и в краищата им врати и трябва да направиш гардероби които да легнат на стената а не да оставят фуги от 1 см ко правим като ъгъла е примерно 92 градуса. Ако въпроса е за един шкаф става ама при 5 метра няма как да стане.
todor_tsanov - специалист
на един от съседните модула модула хоризонталните детайли ги напасвам според ъгъла но не пипам ъгловия поне ма мен така ми е по-лесно и при кухните права така ако е г-образен - крайните страници ги пускам по-широки от много години се занимавам с мебели но не съм случвал на прави стени и ъгли
  • 1
  • 2

Тема "Ъглов гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: