Всичко за дърводелството
petrov_ - специалист
arihtev написа:
е то ясно че във ВТ си разкроявал ма са малко местата кадето кантират извивки каде по точно е или фирмата ако знаеш как се казва а меламиновия кант е този които се залепя с ютията
под победа всъщност на светофара на бирената по посока София в ляво. там има две големи халета където се занимават с разкрой но специално извивките ми ги правиха в първото
BanoTheWolf - специалист
Може ли да напишеш евентуално цената на канта? Ние си направихме шкафове преди няколко месеца и ги облепихме с фолио. Мисля понатам да видим нещо по-красиво да е. А иначе шперплатови плоскости ли използва или нещо друго :?
Иначе хубавото си е хубаво, две мнения нямам - както се казваше в една реклама :)
petrov_ - специалист
BanoTheWolf написа:
Може ли да напишеш евентуално цената на канта? Ние си направихме шкафове преди няколко месеца и ги облепихме с фолио. Мисля понатам да видим нещо по-красиво да е. А иначе шперплатови плоскости ли използва или нещо друго :?
Иначе хубавото си е хубаво, две мнения нямам - както се казваше в една реклама :)
канта е 2 мм. с лепенето е 2,10лв.на метър.а плоскостите са ламиниран талашит
bou81 - специалист
Извинявам се много за коментара, но мнението на моята съпруга е следното: След като всички в форума сте само майстори не можа ли да взаимстваш достатъчно добри идеи. Раззбираме че това е първата ти кухня но моята съпруга мисли че можеше да използваш пространството доста по добре от това което си направил. Освен това много по ефектно щешеда изглежда ако беше вкарал поне два контрастни цвята, малко матирани стъкла, различни видове отваряне на вратичките, малко ефектно осветление и много повече фантазия. Извинявам се но такова е мнението на жената
shadowman - майстор
а плоскостите са ламиниран талашит
Петров, за такива думи в даскалото пишеха 2-ки. Плоскостите са от ламинирано ПДЧ (плоча от дървестни частици). Талашит съм виждал до сега само веднъж и разлиаката е очеизвадна. Факт, че всеки казва на ПДЧ-то талашит.
Стефан - майстор
А какво е талашит? Не е ли пак плоскости от дървестни частици?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стефан написа:
А какво е талашит? Не е ли пак плоскости от дървестни частици?
Не е. Талашит, ПДЧ, MDF са все от дървесни частици, но с осезателни разлики. Талашит вече малко се ползва, но си остана като название на евтино, калпаво и нетрайно дървесно изделие.
ПДЧ-то е пресовано с лепило. MDF-ът е от фин прах пресован под много голямо налягане. Талашитът е с малко и слабо лепило.
LZ - специалист
Евала!
Със здраве да си я ползваш!
BanoTheWolf - специалист
Кухнята си е много готина и въпроса е в това на вас да си ви харесва. Цвета също е готин и не може да се съди за разположението при положение, че не знаем как изглежда цялата стая и останалия интериор :)
bisplus - специалист
Браво добро изпълнение! :) Мен ме интересува каква сглобка си използвал за тези вратички с огледалата?

Тема "това е първата му кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: