Всичко за дърводелството
bogomilZ - специалист
n_a написа:
Сега ще се изкажа като Емералд (не ме замеряйте, моля)
Тези двете врати които си постнал, са в съвсем различни стилове. Не разбрах какъв стил е къщата, та да съобразим вратата с нея. Нооо разбрах, че това няма значение.
И още нещо. Пазарът е пълен с Такива врати. Най-различни дизайни. Защо ви е да се мъчите да измисляте нов дизайн? Достатъчно време ще ви отнеме да изеберете от начлините. Изберете, копирайте и изработете от дърво.
дизайна има значение за самото изработване на вратата и то по скоро за начина на сглобка - тук отчаквам коментар от тези които са правили - дали сглобка на лепило профил и контрапрофил ще е устойчива , или длаб и перо
ако правя врата за хола е ясно - четири фриза и стъклото
n_a - ти правил ли си врата
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разглабям ииии чупя... Впрочем, не мога да намеря кой да ми ремонтира една таблена.
Какво е "профил и контрапрофил"?
Впрочем, с пускането на темата питаш за "идея за дизайн". Къде в онзи ти въпрос се вмества същинското ти питане за вида конструкция? Май просто гледаш да се заяждаш с мен.
bogomilZ - специалист
n_a написа:
Разглабям ииии чупя... Впрочем, не мога да намеря кой да ми ремонтира една таблена.
Какво е "профил и контрапрофил"?
Впрочем, с пускането на темата питаш за "идея за дизайн". Къде в онзи ти въпрос се вмества същинското ти питане за вида конструкция? Май просто гледаш да се заяждаш с мен.
не се заяждам - търся мнение по нещо което не съм наясно и не съм правил
какво трябва да се ремонтира таблената ти врата - качи снимка
и ще ти кажа дали изобщо е целесъобразно да се ремонтира
темата наистина е за дизай - но пак казвам има значение за самата сглобка - затова и постнах две различни - втората е с голями таблети и предполагам ще се нацепи във времето

как ще се държи вратата през лятото при 40 гр и зимата при -10 гр
и разликата между външната температура и тази в антрето
профила е контура с който се фрезоват например вертикалните фризове, а контрапрофила е огледален и се фрезоват детайлите в мястото на сглобка
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ок. Моят опит с разглабянето и чупенето явно ще е от полза. Врата входна на над 80 години. Последните 10, не я вали директно. Същата врата, но без тази екстра, подсилено с никаква поддръжка. Казвам, че за тези години е била боядисвана точно веднъж (гадно светло зелено, помни се). Та, втората я смъкнаха преди година и понеже я подпряха на моя стена, тази пролет я ритах ритах докато се разглоби до размер удобен за изхвърляне. Описание: 93/210/4. Яка таблена врата.. Без лепило в таблите! Схващаш ли? Диша си без да се напуква, без да се криви, без да духа...
Ей тез дребни майстории правят майсторлъка. Както че, че черчевета не се боядисват отдолу. Да си диша.
Кажи де, кажи какво е "профил и контрапрофил"!
За моя пробелем с мойта врата. след неколкократно адски кадърно и смислено сменяне на брави, мястото заприлича на сянката на швейцарско сирене иии (спестявам срамни подробности) ... та сега няма брава, има дупка. касата е ремонтирана. Ще опитам снимка да пусна.

Прикачен файл

DSCI0009_1.JPG
DSCI0009_1.JPG (41.48 KиБ) Видяна 6916 пъти

Прикачен файл

DSCI0001_1.JPG
DSCI0001_1.JPG (49.63 KиБ) Видяна 6916 пъти
bogomilZ - специалист
http://www.zmm-sm.com/zmmsm/bulgarian/113-55.htm - профил и контрапрофил

Яка таблена врата.. Без лепило в таблите! Схващаш ли? Диша си - никъде таблите не се лепят - даже се внимава точно в ъглите да не се слага повече лепило че лепи ъгълчето на таблата

за вратата - на циркуляр за надлъжно рязане изрежи от фриза над 10 см - калибрирай на щрайхмуса си талпа, залепи го най добре със зъбен гребен за напречно слепване като го стегнеш на кнехта си - ползвай качествено лепило от рода на РАКОЛ, прешлайфай внимателно порво с шкура 80 и след това 120 и 180 - и самия ти няма да видиш къде си снаждал вече
след това на борапарата издупчи леглото за бравата със свредло 14.5 мм и направи легло за лайсната с двуперка 20 мм , маркирай мястото за шилдовете и внимателно пробии за дръжките и патрона (нали секретен патрон ще поставиш) - сега мвече с гордост може да монтираш бравата - виждаш ли - лесно е - с повече желание всичко може да се направи
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Върха си!
Сега, обаче какво? Свалям вратата (това ще го мога), метам я у нечий джип (у комбито не влиза) и търся дърводелна с : циркуляр за надлъжно рязане; щрайхмус ; талпа; зъбен гребен за напречно слепване ;кнехт ; качествено лепило от рода на РАКОЛ; борапарат със свредло 14.5 мм; двуперка 20 мм
Пак се връщам на въпрос-молбата ми от зимата.... Подайте в Русе читав дърводелец, моля!
bogomilZ - специалист
n_a написа:
Върха си!
Сега, обаче какво? Свалям вратата (това ще го мога), метам я у нечий джип (у комбито не влиза) и търся дърводелна с : циркуляр за надлъжно рязане; щрайхмус ; талпа; зъбен гребен за напречно слепване ;кнехт ; качествено лепило от рода на РАКОЛ; борапарат със свредло 14.5 мм; двуперка 20 мм
Пак се връщам на въпрос-молбата ми от зимата.... Подайте в Русе читав дърводелец, моля!
не знам - нали форума е направи си сам а не е - "Дърводелска фирма"

ама снимките на вратата са ти от 29 април 2007 год - ти сега се разбърза да дириш читав майстор в Русе - аз не бих търпял не я ремонтирам толкова време
виж фотоапаратът ти PENTACON е читав

Прикачен файл

dsci0009_1_726-1.jpg
да се надяваме да се получи подобно
dsci0009_1_726-1.jpg (115.62 KиБ) Видяна 6087 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пу-пу! Снимките саот сега, веднага. Написах мнението, пуснах го, снимах и го коригирах. Нима правя впечатление на човек който може да си настрои фотоапарата?
Ако си послушен, ще издиря и ще снимам оригиналната брава.
MASTER - специалист
По темата

Доколкото схванах се търси модел за масивна врата.

И според описанието на нещата според мен най подходящия вариант ще е следния -

Рамка за крилото, може евентуално да се раздели по хоризонтал под бравата и пълна с масивни дъски обработени на нут и перо като ламперия,Дъските се слагат или вертикално, или диагонално, според кефа.
bogomilZ - специалист
n_a написа:
Пу-пу! Снимките саот сега, веднага. Написах мнението, пуснах го, снимах и го коригирах. Нима правя впечатление на човек който може да си настрои фотоапарата?
Ако си послушен, ще издиря и ще снимам оригиналната брава.

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (135.06 KиБ) Видяна 6067 пъти

Тема "Входна врата от масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: