Всичко за дърводелството
housedoktor - майстор
е тогава си направи стъпала от дъб или си хвърли труда на вятъра с тези МДФ измислици.Няма да ти кощунствам втенюмичката
mmetodiev - специалист
С HDF не съм работил. Знам на теория че е по плътен от MDF, защото е High Density но не го познавам. Може би с него ще стане по-добре.
silllveto - Майсторица
Абе слагай ламинат и не му мисли. Ако искаш да прилича повече на дърво, избери шарка с по-античен вид.
mmetodiev - специалист
Абе Силве, какъв ламинат бе душко? Е нали трябва да се сглоби, да се оформи. Е как ще го сглобиш със 6-8-10 мм?
silllveto - Майсторица
Нямам представа как става, но пък съм сигурна, че във вашия град има магазини, където могат да те информират за стъпалата от ламинат.
maroka - специалист
LKK написа:
maroka написа:
Ако сега кажеш и как да обработи кантовете би било чудесно.
Кеф ти с алуминиеви лайсни, кеф ти с фреза, а може и с двете.
За лайсните човека е споменал изрично, че не желае.
А ако сега разкажеш как ще фрезоваш сдвоена плоскост ламинат+мдф, после как ще го обработиш с фрезата и да се получи приятна визия... определено ще направиш революция в естетиката :?
mmetodiev - специалист
Би могло да стане с елемент от дърво така:

Прикачен файл

Stalbishte 2.jpg
Stalbishte 2.jpg (30.29 KиБ) Видяна 5099 пъти
EDI - майстор
Много труд.Направо си купи чамови дъски 2 см, за чела и стъпала, изсуши ги добре, ако не е сух материала, обработи ги добре и директно с дюбели в мозайката и бетона.
maroka - специалист
Би могло да стане с елемент от дърво така
Ако се зачетеш в предните постове ще видиш, че Колегата сам е сетил за този вариант, но не му се занимава.

С дървеният елемент става, но не се връзва нито с предложението ти за алуминиева лайсна, нито за директно снаждане на материалите и последваща обработка с фреза.
Схемата ти е съвсем различна от предното ти предложение.
mmetodiev - специалист
Ако е с MDF или HDF ще стане без лайстни и без дърво така:
С фреза.

Прикачен файл

Stalbishte 3.jpg
Stalbishte 3.jpg (32.08 KиБ) Видяна 5074 пъти

Тема "Стълбище с MDF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: