Всичко за дърводелството
mim - специалист
гледах и метални, щото за моите цели е все тая какви са, но идат по-скъпи 2х-3х и точно тогава нямаше достатъчно бройки
bisermonov - специалист
Ако имаш под ръка някакво струкче намираш си и летвички 10мм. на 10мм. и флашка м10 стегаш флашката във патронника пускаш струкчето и летвичката във флашката и си имаш диблички м8 колкото си искаш еи това е направи си сам :) :) :) Но ползвай винтове за дърво по здраво става.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ако цел живот пишеш преди да осмислиш четеното няма много да напреднеш
bisermonov - специалист
n_a Това за мен ли се отнася просто написах как може да се сдобиеш със диблички ти напреднал ли си ??:)
velsi - Почетен майстор
bisermonov написа:
Ако имаш под ръка някакво струкче намираш си и летвички 10мм. на 10мм. и флашка м10 стегаш флашката във патронника пускаш струкчето и летвичката във флашката и си имаш диблички м8 колкото си искаш еи това е направи си сам :) :) :) Но ползвай винтове за дърво по здраво става.
Това сега ли го измисли, или си го правил? Ще нарежеш с флашка М10 резба на квадратна заготовка 10х10 мм, ама друг път! И освен това тук говорим за дибли, а не за дървени шпилки.
bisermonov - специалист
Еи Velsi чети внимателно никъде не съм споменал думичката шпилка и резба а ДИБЛИЧКИ по този начин съм си правил букови диблички десетки хиляди бройки да точно със флашка и на струг и мисля че беше размера на квадратчето 8х8мм. а не 10х10 не си спомням беше отдавна, но вече ползвам винтове за дърво по простата причина че става по здраво. Това специално са миго казали аз други много по красиви работи съм измислил. Не се заяждам приятелю. Просто давам акъл. :-D
Стефан - майстор
Само да добавя, че не се казва флашка, а Плашка.
rulom - модератор
Стефан написа:
Само да добавя, че не се казва флашка, а Плашка.
Стефане, айде стига ! Знаеш, че ако се напише "плашка", ще трябва още две страници разяснения за половината потребители :wink:
Знам, че знаеш, ама определено не помагаш в темата :|
bisermonov - специалист
Ок възможно е ние сиго знаем като флашка
Johny - майстор
Аз съм гледал един дърводелец как си правеше дибли. Дървена пръчка относително кръгла, малко по-голяма от съответния диаметър и с леко почукване я прокарва през една планка с назъбен отвор/като звездичка, каквито са диблите/. Стават дибли за приказ.

Тема "пръчки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: