Всичко за дърводелството
maroka - специалист
shadowman написа:
plamen6311, ако ще дава 300-400 пари за ръчна кантираща то си е живо вътре, да ходи в няклоя фирма където кантират заоблени детайли и да си свирка.
Тази струва и повече :)
Като прибавиш и фрезата с фрезера, като сложиш и гилотина за обкрайчване на канта...то работата излезе доста солена.

Освен това този модел кантираща не е най-подходящ за криволинейно кантиране. Има настолна на CASALS, която ще е доста по-удобна....всичко това разбира се човека може да го види в ТЕКА и да си прецени дали си заслужава инвестицията.
mladkal - майстор
plamen6311 написа:
Лепенето на 2 мм кант става в домашни условия перфектно с тази машина. После остатъка по краищата от канта само се търват леко с макетно ножче и с едно огъване на срязаното място се счупва перфектно и точно, а по дължината на детайла обработвам с оберфреза и фрезер R=2. Този начин става и за овал.
Тази снимка от поста ти- ТВОЯ ли е!? Машината под ръка ли ти е да ни направиш още снимки и да ги поместиш тук!? Може би и някои основни размери!? Можем сами да си изработим такава и да си правим скромни кантирания!
Предварително благодаря!
danev_tr - специалист
plamen6311 написа:
Лепенето на 2 мм кант става в домашни условия перфектно с тази машина. После остатъка по краищата от канта само се търват леко с макетно ножче и с едно огъване на срязаното място се счупва перфектно и точно, а по дължината на детайла обработвам с оберфреза и фрезер R=2. Този начин става и за овал.
Пламене това е ръчна кантослепваща машина на "Virutex". Аз вече си имам две такива, и повярвай ми колкото и да се опитвам не мога да кача на нито една от двете 50-метрова ролка ПВЦ 2 мм. Обема на ролката идва мако голям. Тази машинка е създадена за олепилени кантове до 0.5мм.

Петров ако искаш да лепиш 2мм. ПВЦ в домашни условия са ти необходими само: полихлоропреново лепило на Хенкел (със друго няма да стане) четчица за рисуване, възможно най голямата, със която да мажеш и обер-фреза, със която да обираш остатъка от канта.
petrov_ - специалист
благодаря ви за вниманието което ми обърнахте и за отговорите.следващия момент е че нямам оберфреза но днес ходих по магазините да видя на какви цени вървят за да си купя.имаше райдар на 57 лева но не ми вдъхва доверие тази фирма.какво ще кажете за енхел,скил за боша мисля че няма защо да питам .имам винтоверт на тази фирма и много съм доволен.какъв фрезер да си купя за да направя радиуса на пдч преди да залепя канта?
shadowman - майстор
Лично мен заоблянето с оберфреза ми идва малко "ташкън", аз фо правя с това http://www.teka-bg.com/index.php?option ... &Itemid=73. С оберфрезата трябва да изрежеш на ръка част от стърчащия кант на ръка за да може основата и да стъпи на ПДЧ-то инак няма да откине и милимунда от канта.
maroka - специалист
Аз като се замисля преди време имаше подобна тема за направата на детайл от ПДЧ и последващо кантиране.

И тогава немалко се изписа за какво ли не и всякакви машини, необходими за постигане на резултата.

Човека добре, че излезе разумен - отиде в една фирма и срещу 16 лв. му го направиха и кантираха :)

Демек, ако ти е за един детайл... :lol:
bogomilZ - специалист
petrov_ написа:
благодаря ви за вниманието което ми обърнахте и за отговорите.следващия момент е че нямам оберфреза но днес ходих по магазините да видя на какви цени вървят за да си купя.имаше райдар на 57 лева но не ми вдъхва доверие тази фирма.какво ще кажете за енхел,скил за боша мисля че няма защо да питам .имам винтоверт на тази фирма и много съм доволен.какъв фрезер да си купя за да направя радиуса на пдч преди да залепя канта?
първо се лепи канта и тогава се прави радиуса
bisplus - специалист
shadowman написа:
Лично мен заоблянето с оберфреза ми идва малко "ташкън", аз фо правя с това http://www.teka-bg.com/index.php?option ... &Itemid=73. С оберфрезата трябва да изрежеш на ръка част от стърчащия кант на ръка за да може основата и да стъпи на ПДЧ-то инак няма да откине и милимунда от канта.
Като гледам тази фреза ми се срува, че и се сменят представките....така ли е? Колко пари струва в ТЕКА. Моята е такава като на снимката но зада остържа канта слагам на ПДЧ-то една подложка 3-4мм и смъквам фрезера малко надолу защото иначе подпира на канта.

Прикачен файл

zoom__fr_ofk500_574184_p_01a.jpg
zoom__fr_ofk500_574184_p_01a.jpg (14.82 KиБ) Видяна 6858 пъти
shadowman - майстор
Машинката мисля бе около 350 пари някъде, като с нея мога да си заоблям всичко, на снимките има една приставка кояето струва към 75 пари. И да, сменят и се приставките, погледни линка на Тека и виж ръчни машини има една същата но с друга приставка.

Тема "едно питане,кант 2мм." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: