• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mireto1 - помощник
Към Модераторчето
1во-213 не е кръгла цифра.” Надявам се да приемеш с разбиране забележката ми , а не като заяждане!”(цитат)
2ро- Не сам накарал никои да чете насила, затова има заглавие темата и ако,някои смята, че това не го интересува да не я отваря.така няма да си загуби времето.щом я отварят и четат,има интерес относно тази информация.
3то-за да не се налага да се четат теми от преди 2 или повече години,е добре да се пусне по нова тема.тема с по актуално инфо.за повече от две години излизат нови методи,инструменти,детайли с нови размери,нови магазини и т.н и т.н.
4то- Не ме мързи да чета.изчел съм доста неща в сайта и не съм намерил точната информация.или пък съм се нуждаел от допълнително обяснение(пък било то за някои специалист супер елементарно). и ако ти не губеше енергия да ме оспорваш,а да отговориш с полезна информация.или просто да оставиш някои друг да го направи ,следващия заинтересуван ще има повече шанс да открие отговора(актуалния,не три годишния) много по бързо от 2та часа четене които ти ми предлагаш.
5то- Пак напомням за разлика м/у сайт с класифицирана информация и форум с различни мнения.както се казва да зададеш въпроса LIVE.
6то-как да приема всичко до тук,ако не като заяждане.и най важното пречка от твоя страна да получа нужната ми помощ от читателите.примера за това е джадая-тръгва с чудесно клипче.не го намерих другаде в сайта(актуализация на информацията за което говорих по нагоре) или ако го има не му е омръзнало да го пуска отново.но след твоя коментар поема втори глас и той да е модерен.но пък след кратко отново решава да бъде полезен за темата.благодаря му за което.
И за финал,разглеждайки сайта доста често се обръщате към читатели ПОЛЗВАИ ТЪРСАЧКАТА.Значи хората са или тъпи според вас и не знаят що е туй ТЪРСАЧКА или са съгласни с един или друг от моите доводи,за това да се пускат от време на време на ново теми,обсъждани в годините назад.
Благодаря за подкрепата konak4iev. От варна съм.ще поправя пропуска с местожителството си в профила,веднага след като не се налага да обяснявам на модератора защо съм се позволи да задам по елементарен а не високо технологичен с логическо решение въпрос.
Извинявам се на всички за отнетото им врене да благодарят ма любезния модератор.добри пожелания и успех във всички начинания.
Тани - модератор
Идеята да си направя труда да ти обяснявам как да намериш необходимата информация и как да зададеш въпроса си е да се научиш ти и всеки нов потребител как да се държи в ТОЗИ форум!

Не може всеки път като се зачудиш колко е 7 х 8 да пускаш тема за да ти отговарят , а утре да пуснеш тема колко е 4х9 , при положение че има тема с таблицата за умножение и всички отговори са на едно место !

А сега да ти отговоря на въпросите , като изхождам от дадения пример:
1во-213 не е кръгла цифра.” Надявам се да приемеш с разбиране забележката ми , а не като заяждане!”(цитат)
Мисля , че си разбрал за какво става въпрос . Ако не си - извинявам се за неточността , трябвало е да употребя думата "увеличиш" Забележката ти е основателна!
2ро- Не сам накарал никои да чете насила, затова има заглавие темата и ако,някои смята, че това не го интересува да не я отваря.така няма да си загуби времето.щом я отварят и четат,има интерес относно тази информация.
Така поставено заглавието може да означава много неща.

- че правиш отвори за дибли срещу заплащане
- че знаеш начин , който не е описан в другите теми
- че има друг нов вид дибли и питаш или обясняваш технолигията
-...............

всеки , който по някакъв интерес по подобни теми би отворил темата , за да се информира . Всъщност би ли ми казал каква информация относно диблите биха получили от поста ти след като казваш че има интерес към нея?

3то-за да не се налага да се четат теми от преди 2 или повече години,е добре да се пусне по нова тема.тема с по актуално инфо.за повече от две години излизат нови методи,инструменти,детайли с нови размери,нови магазини и т.н и т.н.

Би ли се обосновал с какво пускането на нова тема би ти помогнало повече , отколкото ако се допълни информацията в старата? И в частност с какво ТВОЯТА тема помага ? Какво ново си ни показал? Извинявай - нов размер на гардероб - това е новото! Според мен , спокойно можеше да си зададеш въпроса в някоя от темите , но като питаш - " според прочетеното дотук смятам да направя за гардероб широк ХХХ см вратите да са по ХХ см . с кант ХХ мм. правилно ли съм ги сметнал или съм пропуснал нещо"

И повярвай ми за тези две години пантите и дюбелите се поставят на абсолютно същите места като преди.
4то- Не ме мързи да чета.изчел съм доста неща в сайта и не съм намерил точната информация.или пък съм се нуждаел от допълнително обяснение(пък било то за някои специалист супер елементарно). и ако ти не губеше енергия да ме оспорваш,а да отговориш с полезна информация.или просто да оставиш някои друг да го направи ,следващия заинтересуван ще има повече шанс да открие отговора(актуалния,не три годишния) много по бързо от 2та часа четене които ти ми предлагаш.
А осъзнаваш ли , че за да се напише отново информацията , която те интересува или ще го интересува следващия който не го мързи , а просто не му се чете 2 часа (което за мен значи абсолютно едно и също) то тези които отговарят ще си изгубят (ако имат желание отново да го направят ) повече от 2 часа за да пишат и има вероятност да не отговорят на някой , който пита нещо , за което досега не е писано. Би ли ми казал за кое точно не можа да намериш информация , за да ти помогнем с линк! Целта ми не е да не получиш информация , уверявам те . Дори се опитвам да ти помогна да разбереш как по-бързо да я получиш . Понякога на въпросите ти ще отговорят след час два , но понякога дали поради неправилно или непълно зададен въпрос или за нежелание или невъзможност на отговарящите , отговора идва след седмици , месеци , та дори и години - мога да ти дам и такива примери. Много по-бързо за тебе ще е да прочетеш вече написаното , докато ти отговорят. Така ще получиш и допълнителна информация , за евентуални грешки , които може да допуснеш и да получиш много повече идеи , отколкото биха ти отговорили на твоя въпрос.

5то- Пак напомням за разлика м/у сайт с класифицирана информация и форум с различни мнения.както се казва да зададеш въпроса LIVE.
Никога не съм бил против да зададеш какъвто и да е въпрос . Против съм обаче да пускаш нова тема за такъв на какъвто вече е отговаряно. Ако имаш въпроси , моля те задай ги в някоя тема , в която вече е дискутиран твоя проблем. По възможност въпроса трябва да е конкретен .
6то-как да приема всичко до тук,ако не като заяждане.и най важното пречка от твоя страна да получа нужната ми помощ от читателите.примера за това е джадая-тръгва с чудесно клипче.не го намерих другаде в сайта(актуализация на информацията за което говорих по нагоре) или ако го има не му е омръзнало да го пуска отново.но след твоя коментар поема втори глас и той да е модерен.но пък след кратко отново решава да бъде полезен за темата.благодаря му за което.
Казваш , че си прочел повечето писано тук по въпросите , които те засягат! Много се съмнявам !!! Това че ти приемаш това като заяждане няма нищо общо с факта , че аз се опитвам да ти помогна , но ти не го разбираш , заслепен от мисълта , че се заяждам с тебе! Дори не си си направил труда да потърсиш в търсачката по ключовите думи , за които ти писах. Не е лошо да се замислиш дали пък наистина не искам да ти помогна и дали не се опитвам да те накарам да уважиш труда на всички които са си направили труда да опишат и да снимат всеки един процес и детайл на мебелите които са направили! Все пак са изгубили поне денонощие да ти представят необходимата ти информация без да ги питаш , а всичкото което се иска от тебе е да отделиш по 30 минути за всеки от тях и след като намериш отговори на ВСИЧКИТЕ СИ ВЪПРОСИ , на които те са ти отговорили години преди да си си задал подобни въпроси , просто да им кажеш едно БЛАГОДАРЯ! А ако нещо не ти е ясно да попиташ ТАМ , за да ти отговорят те, защото със сигурност ще видят въпроса ти в ТЕХНИТЕ теми , но надали ще го видят в новата ти тема!
И за финал,разглеждайки сайта доста често се обръщате към читатели ПОЛЗВАИ ТЪРСАЧКАТА.Значи хората са или тъпи според вас и не знаят що е туй ТЪРСАЧКА или са съгласни с един или друг от моите доводи,за това да се пускат от време на време на ново теми,обсъждани в годините назад.
Това само говори зле за нас , че не сме създали някаква организация и се пише за едно и също на няколко места едновременно , но както виждаш се опитваме да го предотвратяваме , както в твоя случай!
Нашата работа е да определяме дали една тема е полезна за всички следващи потребители които ще попаднат на нея след време, освен за автора и. Ти как определяш твоята тема , дали ако ти бяха отговорили на всички въпроси щеше да е по-полезна от някоя от темите които си прочел ?

Ще ми отговориш ли , но честно ! Колко теми би искал да се появят като напишеш дадена дума? 150 теми с по един отговор на различен въпрос или 2-3 , но всичко подредено в хронологичен ред за всички операции и технологии свързани с тази дума ? Отговори ми , но честно и колко от 150 -те теми ще отвориш и прочетеш и дали ще получиш по- бързо желаната информация!

За да не съм голословен напиши думата ДИБЛАЧКА в търсачката и разгледай темите!
mireto1 - помощник
АБЕ МУШМУРОК,ПИШАТИ С ГОЛЕМИ БУККВИ.ЧЕ ДАНО РАЗБЕРЕШ ПО ДОБРЕ КАКВО ЩЕ ТИ НАПИША.
КАКВО ЗНАЧИ „КАК ДА СЕ ДЪРЖА” ??????Ще СЕ ДЪРЖА КАКТО СИ ИСКАМ.СТИГА ДА Е С ПРИЛИЧЕН ТОН И С НЕ ОБИДНО СЪДАРЖАНИЕ КЪМ НЯКОЙ В ФОРУМА.КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ,Ще МЕ ИЗГОНИШ ОТ ФОРУМА ЛИ????????СМЯТАШ ЛИ ЧЕ ЗАГУБАТА ЗА МЕН ЩЕ ГОЛЯМА-АКО ИЗОБЩО ТОВА Е НЯКАКВА ЗАГУБА.ТА МОЖЕБИ ТОВА Ще Е ПЛЮС ЗА МЕН.НЯМА ДА СИ ГУБЯ МАЛКОТО СВОБОДНО ВРЕМЕ,ДА СЕ ЗАНИВАМ ДА ТЕ УБЕДЯ В ТОВА КОЕТО СМЯТАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ЧЕ СЪМ ПРАВ(НАПРАВИ АНКЕТА).
ЗАПОМНИ ЕДНО—Що Е ТО ФОРУМ??? В СЪВРЕМЕННАТА СИ ФОРМА Е ВИД ГОВОРИЛНЯ.ТАКА,ЧЕ МОГА ДА ЗАДАВАМ ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С ТЕМАТИКАТА НА ФОРУМА.

„Така поставено заглавието може да означава много неща.
- че правиш отвори за дибли срещу заплащане
- че знаеш начин , който не е описан в другите теми
- че има друг нов вид дибли и питаш или обясняваш технолигията
всеки , който по някакъв интерес по подобни теми би отворил темата , за да се информира . Всъщност би ли ми казал каква информация относно диблите биха получили от поста ти след като казваш че има интерес към нея?”---ЩЕШЕ ДА ИМА,АКО НЕ СИ ГУБЕХА ХОРАТА ВРЕМЕТО ДА ТИ ЧЕТАТ РАЗМИСЛИТЕ НА ТЕМА „ЗАДАВАНЕ НА ВЪПРОС В МОЯ ФОРУМ”

„Би ли се обосновал с какво пускането на нова тема би ти помогнало повече , отколкото ако се допълни информацията в старата? И в частност с какво ТВОЯТА тема помага ? Какво ново си ни показал? Извинявай - нов размер на гардероб - това е новото! Според мен , спокойно можеше да си зададеш въпроса в някоя от темите , но като питаш - " според прочетеното дотук смятам да направя за гардероб широк ХХХ см вратите да са по ХХ см . с кант ХХ мм. правилно ли съм ги сметнал или съм пропуснал нещо"

И повярвай ми за тези две години пантите и дюбелите се поставят на абсолютно същите места като преди.”----АКО БЯХ ЗАДАЛ ВЪПРОСА ТАКА КАКТО СЕГА МЕ СЪВЕТВАШ,ТОГАВА ЩЕШЕ ОТНОВО ДА МИ ОТГОВОРИШ,ЗАЩО НЕ СЪМ ГИ СМЕТНАЛ ПО ВЕЧЕ НЯКАКВА ПУБЛИКУВАНА ИНФОРМАЦИЯ.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ТЕБ---ЗАБРАНИ ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ В ФОРУМАТИ.САМО ДА ПИШИ НЯКОИ С НОВА ИНФОРМАЦИЯ.ПЕРФЕКТНО И НОВАТОРСКО.

ЗА ДВЕ ГОДИНИ МОЖЕ НИЩО НОВО ДА НЕ Е ИЗЛЯЗЛО,АМА АКО ОЩЕ ДВЕ НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ НОВИ ТЕМИ МОЖЕ И ДА ПРОПУСНЕМ НЕЩО.ПОНЕ В СФЕРАТА В КОЯТО АЗ СЕ ЗАНИМАВАМ ПРОФЕСИОНАЛНО,ИНФОРМАЦИЯТА СЕ ПРОМЕНЯ МОЦЕБИ ВСЕКИ ДЕН,А НЕ ЗА 20 ГОД.ЗАТОВА САМ СВИКНАЛ ДА СЪМ ИНФОРМИРАН С НАЙ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.

„А осъзнаваш ли , че за да се напише отново информацията , която те интересува или ще го интересува следващия който не го мързи , а просто не му се чете 2 часа (което за мен значи абсолютно едно и също) то тези които отговарят ще си изгубят (ако имат желание отново да го направят ) повече от 2 часа за да пишат и има вероятност да не отговорят на някой , който пита нещо , за което досега не е писано”---КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ КАЗВАМ,ЧЕ ТОВА Е ЗА КОИТО ИСКА.КОИТО ИСКА ДА НЕ ОТГОВАРЯ.НА НИКОИ НЯМА ДА СЕ РАЗСЪРДЯ.АЗ НЕ МОГА ДА КАЖА НА НЯКОИ КАК ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ,ДА ОТГОВАРЯ И Т.Н.---НЕ И КАТО ТЕБ.

ВСЪЩНОСТ ВРЕМЕТО МИ Е МНОГО МАЛКО,ЗА ДА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАМ В ОТГОВОРИ НА ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ.ВСИЧКО НАПИСАНО ПО ГОРЕ ПРОСТО ГО НАХВЪРЛИХ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ.НО Ще ТИ ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСА „Ще ми отговориш ли , но честно ! Колко теми би искал да се появят като напишеш дадена дума? 150 теми с по един отговор на различен въпрос или 2-3 , но всичко подредено в хронологичен ред за всички операции и технологии свързани с тази дума ? Отговори ми , но честно и колко от 150 -те теми ще отвориш и прочетеш и дали ще получиш по- бързо желаната информация!”---ПРАВ СИ!!!!НО…ОТНОВО ТОПКАТА Е В ТЕБ…..ЗАЩО….МИ СЪЗДАИ ТАКАВА ТЕМА ТИ.ПОСТАВИЯ ПЪРВА В РАЗДЕЛА.КАКВА ТОЧНО ДА Е ТЯ ЛИ???В СЛУЧЕЯ НАПРИМЕР”ОСНОВНИ ПРАВИЛА В МЕБЕЛОПРОИЗВОДСТВОТО”  
А ИМЕННО-ЗА ДИБЛАЧКАТА,ЗА ВИНТОВЕТЕ(ПРИ КАКВИ ПЛОСКОСТИ,КАКВИ РАЗМЕРИ),ЗА ПАНТИТЕ(ЗА КОИ РАЗМЕР НА КОЛКО ММ ДА Е ЦЕНТЪРА ОТ РЪБА) ,ЗА ВРАТИЧКИТЕ КОЛКО ММ ПО МАЛКИ СЕ РЕЖАТ,ЗА МЕХАНИЗМИТЕ-И ТО СТАНА ПАК КАТО САЙТ.АМА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВЕЧЕ.

ВИЖ СЕГА ПИЛЕ.АЗ СЪМ МАШИНЕН ИНЖЕНЕР.НЕ ПАРАДИРАМ С ТОВА.РАБОТЕЩ УСИЛЕНО,ЕЖЕДНЕВНО.ПЪТУВАЩ НЕПРЕКЪСНАТО(В МОМЕНТА СЪМ СПЕЦИАЛИЗИРАЛ КОРАБНИ ДВИГАТЕЛИ И МЕХАНИЗМИ).КАЗВАМ ГО ЗА ДА РАЗБЕШ,ЧЕ НЕ СЪМ НЯКОИ ЛУД С ТЕСЛА,РАЗКОВАВАЩ ПАЛЕТИ,ЗА ДА СКОВЕ ГАРДЕРОБ.НЕ МИ Е ПРОБЛЕМ ДА СИ СМЕТНА ДЕТАИЛИТЕ(В РАБОТАТА СИ ЕЖЕДНЕВНО РАБОТЯ С СТОТНИТЕ ОТ МИЛИМЕТЪРАИ С ДЕТАИЛИ СТРУВАЩИ БУКВАЛНО МИЛИОНИ ЕВРО).ИМАМ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ХОРА В ФОРУМА ДА МИ ПОМОГНАТ С ИДЕИПРО(ВЕРИ ЛИЧНИТЕ МИ СЪОБщЕНИЯ .ЛИЧНО ЩЕ ТЕ ИНФОРМИРАМ ЗА РЕЗУЛТАТА.ХАИДЕ МНОГО ПОЗДРАВ
konak4iev - специалист
ейй тука стана малко първанов дянков по малко нерви бе колеги дайте да вършим работа и да си помагаме повече вие написахте половин евангелие
Тани - модератор
Има една поговорка „Когато ученика е готов, учителят се появява.”

Явно не си готов да получиш отговорите все още !
Тани написа:
МнениеПуснато на: 15 Мар 2010 1:17 am

А иначе за питащия ето ти няколко съвета за търсене:

Въведи в полето за търсене "размери панти вратички" сложи отметката на "Търси за всички въведени думи" и натисни бутона търсене. Колко резултата излязоха ? (подсказка - само два)

После напиши "диблачка".

Моля те кажи честно изпълни ли този съвет?
mireto1 написа:
Пуснато на: 17 Мар 2010 1:31 am

Към Модераторчето

ето и едно клипче , което съм качил в Ютуб на February 27, 2008

http://www.youtube.com/watch?v=51Rpq92U4LE

Една тема от преди повече от 2 години:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=60

Ти си инженер , надявам се , че ще направиш връзка между датите и ще разбереш какво имам предвид и какво е провокирало отношението ми към тебе! Моля те да ми пишеш честно как ти би постъпил на мое място! Само да спомена , че от този форум модераторите НЯМАМЕ НИКАКВА МАТЕРИАЛНА ОБЛАГА и ходим на работа за да си изкарваме прехраната. Тук просто помагаме в свободното си време безвъзмездно! Моля те бъди честен с отговора , но прочети поне линковете в този пост и кажи по какъв начин съм могъл да ти помогна по-добре?
  • 1
  • 2

Тема "отвори за дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: