Всичко за дърводелството
pif4o - специалист
....малко тежичка е станала, ама като е на 3 панти викам да няма проблем :-D маи ще е само от едната страна облепена че ако я облепя и от другата ша стане като вратата на сеифа на банка ДСК :-D
konak4iev - специалист
намери една оберфреза и направи фалца на касата по дълбок и няма да ишмаш проблем със застъпването ина че супер поздравлиния само да питам тва с кво го лепи за крилото в маркита продават г профили за стъклото
pif4o - специалист
Аааа, още с нищо не е лепено :) така хубуу се закача на рамката на стъклото и не мърда че мнго лесно ще се справя с закрепването. Мисля само в 4 те ъгъла да го хвана с по една видия като преди това го понамажа със силикон тук там предимно по краищата да се лепне към вратата. А на видиите да не си личи по една лепенка за мебели отгоре и тва ще е. А за профилчета ще проверя че да стане още по професионално. От външната страна пък ще си я бпядивам така ще си остане с цвят като всички останали врати в коридора. А като си вътре в стаята ще е с този облик. Днес ще облека и касата може би :?
Bambookita - специалист
Потърси 8мм. ламинирано ПДЧ ще излезе по-евтино.
Bambookita - специалист
И първо махни профилите на стъклата и после обличай.За стъклата може да ползваш например това http://www.iv-el.com/files/mf/products/24_pdf.pdf
Здравейте,
Същият проблем като на pif4o,същия брой врати,същата година,същото състояние-никак не са били жалени.
По никакъв начин не може да се махат касите на вратите,поне в близките 10-15г.,че и повече,живот и здраве.
В момента майсторът китосва,купихме автомобилна бяла боя и сменяме дръжките с едни от "Практикер",към 10 лв.,но са здрави и с отделна розетка.За последното съжалявам,тъй като много играчка се отвори.
Някак си бях свикнала с изметнатото на места,поочуканото,поизкъртеното,но сега майсторът ме притесни,че това не са врати и пр. :sad:
Касите са сравнително запазени.Напълно ли е невъзможно да се поръчат само врати,които да паснат,евентуално касите да се покрият със същото покритие като вратите...моля.ако някой има опит,да помогне със съвет!
Благодаря предварително!
Fortune - специалист
Ели написа:
Здравейте,
Същият проблем като на pif4o,същия брой врати,същата година,същото състояние-никак не са били жалени.
По никакъв начин не може да се махат касите на вратите,поне в близките 10-15г.,че и повече,живот и здраве.
В момента майсторът китосва,купихме автомобилна бяла боя и сменяме дръжките с едни от "Практикер",към 10 лв.,но са здрави и с отделна розетка.За последното съжалявам,тъй като много играчка се отвори.
Някак си бях свикнала с изметнатото на места,поочуканото,поизкъртеното,но сега майсторът ме притесни,че това не са врати и пр. :sad:
Касите са сравнително запазени.Напълно ли е невъзможно да се поръчат само врати,които да паснат,евентуално касите да се покрият със същото покритие като вратите...моля.ако някой има опит,да помогне със съвет!
Благодаря предварително!
Едни познати облякоха металните каси от панелка с "нова" каса МДФ като новата врата.
freshenero - специалист
Става, но по големите мебели си остават вътре,и ако искаш да вкараш нещо по обемно :? :shock:
vanci88 - напреднал
pif4o написа:
Ха скиваите ко направих с едната врата :-D
Много добре се е получило. :)
forski - специалист
Eкстра са станали колега,аз имам същия проблем със старите врати само че моите не са гладки по-цялата повърхност.Вратите са в селска къща но аз искам да махна старата бяла боя и да ги лакирам,въпроса ми е има ли кит който може да се лакира и да не личи че е китосвано под лака :roll:

Тема "Стари врати и каси-начини за възстановяване? Готово! :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: