• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
Emil.Simeonov написа:
Кажи всъщност какво искаш да направиш, за да сме ти полезни :)
Искам да се пробвам дали мога да си сглобя легло. Решил съм сглобките между отделните плоскости за ги направя с дибли и минификсове. За диблите се ориентирах как да стане ама за минификса още не мога за разбера как да пробия отвора за ексцентрика така, че да е с равно дъно. Ако го пробия с обикновена бургия дъното ще бъде конусовидно. Та въпроса е кой е най-удачния вариант за пробиване на този отвор. Свредлата които успях да намиря в интернет започват от Ф15. Има ли по-малки или трябва да търся минификсове с ексцентрик Ф15?

Ами то навсякъде продават ексцентрици на Ф 15. Вземаш си един такъв фрезер и си дупчиш на разстояние 34.5 мм от ръба на плоскостта, ако имаш стойка за бормашина ще е най-добре.
Дъното на отвора ще е равно, макар много по-важно да е дълбочината на отвора - ексцентрика трябва да потъне около половин-един милиметър в него :)
Не знам с какви инструменти си снабден, ако тепърва ще закупуваш имай предвид, че в повечето мебелни цехове(където предполагам режеш и кантираш) ти вземат по 1 лв за брой разглобка.
Грубо в едно легло имаш 10-16 разглобки = 16 лв. За тия пари не можеш да си вземеш читав фрезер, той е около 40 лв да речем на CMT.

Така, че пресметни добре преди да почваш производството на леглото.
Ако все пак го правиш сам ще помагаме :)
rosso m - специалист
Айде и малко снимки за fix-са

Прикачен файл

fix 1.jpg
fix 1.jpg (44.01 KиБ) Видяна 9338 пъти

Прикачен файл

fix.jpg
fix.jpg (45.23 KиБ) Видяна 9338 пъти

Прикачен файл

fix3.jpg
fix3.jpg (52.31 KиБ) Видяна 9338 пъти
Благодаря на всички за отговорите.

"rosso m" - можеш ли да ми кажеш откъде мога за си намеря тези снимки за да ги разгледам по-подробно.

"maroka" - и върху твоята идея може да се помисли - да питам дали ще ми направят отворите за минификс.
STEPER - специалист
maroka написа:
Ето ти една снимка. Поред на номерата: ексцентрик, щифт, дюбел.
maroka,
Кажи някой магазини откъдето могат да се закупят такъв комплект минификсове.
Поздрави
maroka - специалист
STEPER написа:
maroka написа:
Ето ти една снимка. Поред на номерата: ексцентрик, щифт, дюбел.
maroka,
Кажи някой магазини откъдето могат да се закупят такъв комплект минификсове.
Поздрави
Във всеки магазин за мебелен обков ги има, зависи къде ти е удобно.

Само не си купувай от Бриколаж, че там цената е главозамайваща. Предполагам и в Практикер ще е такава :)
  • 1
  • 2

Тема "Свредло за минификс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: