• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всичко за дърводелството
rumen302 - специалист
Може да се прави пречупена стреха, така стрехата има много по-малък наклон, отколкото останалата част от покрива. Но е повече работа.
Ето на този кладенец:
Изображение
filmatoplo - майстор
Стряха се получава няма проблем и 30-35 градуса да има наклон ,пейките са отвъд стряхата тя предпазва от дъжд .Денивелацията не е повече от 60 санта .
kapanec - специалист
Малко по малко се избистрят детайлите по покрива.За което съм благодарен на всички дали мненние.Ще пускам снимки на беседката по етапно :?: :partyman:
ZEDYCUS - майстор
Имаш ли ръчна планя, колега.Без такава ще ти е доста трудно по напасването на ъглите. Аз като правих беседката взех една Бъджет, да ти кажа изплати си двойно парите.Целия материал рендосах с нея. Единствената инвестиция беше да и купя нови ножчета.Успех и ще чакаме снимки. :)
filmatoplo - майстор
Тука има един майстор който прави такива дървении , неговите инструменти са главно един абрихт стационален за гладене на гредите и дъските , бензинова резачка Щил за рязането и тесла :wink: И аз искам да си намеря такава машина за гладене . :? Кава е тая ръчна машина за рендосване .
ZEDYCUS - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 362ed7b1a4

Погледни в тази тема. Има още едно положително мнение за Бъджета, много здрав смъртник ще се окаже. :)
kapanec - специалист
Незнам по вашия край какво наричате ръчна планя, колега.Дай малко инфо за какво се ползва или пак снимки.Найстина с напасването на ъглите ще си е доста играчка и фантазия
Johny - майстор
Това ще да е ръчно ренде.
filmatoplo - майстор
Да ръчно ренде :wink: ,колко струва едно такова -понеже не съм от Бургас и скоро няма да разбера от магазините там.Една греда за колко време я рендосва , спираш ли за почивка на машината по време на 1 греда.
ZEDYCUS - майстор
На промоция бяха по 39 лева, сега ги продават за по 65лв. Почивки за машината не съм правил, за покрива ми бяха 15 греди, рендосах ги без да спирам.Има и канал за водене на машината за обиране на ъглите.След две години работа смених само ножчетата-един път се обръщат, че не подлежат на заточване. Намерих на Блек и Декер комплект за 10 лв.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Беседка-построяване на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: