Всичко за дърводелството
limp3r - специалист
СЛАВ ООД - Slav GmbH
Tel.: 00359-52-739072
Fax: 00359-52-739098
e-mail: slav@triada.bg
Обади им се и питай. Представители са на Wolfcraft и имат такава приставка.
http://www.wolfcraft.de/jcatalog_genera ... oduct.html
brunder - специалист
Добре,благодаря.Бих искам модераторите да преименуват темата на дърводелски инструменти.Тъи като сега искам да попитам според вас с тези машини дали ще сане малка дърводелница?

1 настолен цирколяр
2банциг
3настолна бормашина
4цирколяр герунг
5фреза
6ръчен цирколяр
7абрихт
8щрайхмус

И бих искам да сложите на хубави и евтини хоби машини от тези които съм описал?
ivanovrg - специалист
brunder написа:
Благодаря но търся от България.
в гоогле.бг няма резултати за пазаруване затова там ти пуснах
emosms - специалист
Здравейте,
някой ползвал ли е такава:
http://www.onlinemashini.bg/biskvit-ma6 ... product/0/
Raider BJ01
Намират ли се фрезери, стандартен ли е вътрешния диаметър?
Може ли да се сложи фрезер 2 и 3 мм, а и по-дебел (макс. дебелина) и да се копаят надлъжни канали за лайсни с перо примерно?
Като цяло, как се работи с машината?

Намирам и отрицателни отзиви за самите бисквитки.
Чета на места, че има такива които не са от букова пресована дървесина, даже от никаква дървесина ами разни пресовани боклуци. В смисъл, едва ли не от HDF фазер ще са по-здрави.
profesionalist_wood - майстор
Имам такова.....направо се нервирам....става за груба работа за домашни условия,иначе скъпите са по 600 кинта. Редуктора много ръмжи. Диска му ще изкара доста ама...
kendal - специалист
Не че не става за надлъжни канали или нутове както сме свикнали да ги наричаме ,но не е най-удобния метод за целта,по-добре е да ползваш оберфреза с подходящ фрезер .
emosms - специалист
Плувам в едни фантазии за домашно обзавеждане и премислям за и против такава машина :D

Основно го обмислям за изработка на съставни врати:
1. Шкафове кухня - примерно 3 хоризонтални парчета матерал 18мм, от 2 различни материала за фасон :D.
- може да са свързани с 3 нормални дибли, но ще трябва да съм прецизен с отворите
- може с 3 бисквитки.
2. Дугото е по-сериозно - плъзгаща врата за гардероб 1 на 2 метра, примерно от четири парчета 100x50 см, наредени хоризонтално.
- едва ли ще стане с 3 дибли, и тр. да съм още по-прецизен
- може да усиля съставната плоча с алуминиеви кант тапи отстрани и да разчитам на по малко дибли/бисквитки - т.е. да стане само с 3 нормални дибли (ама малко ми се виждат.)

Също и гръб на портманто от 2 материала, по дълга врата, като за шкаф/гардероб... абе, вариации на тази тема за различни по размер съставни плоскости
Изображение

За кухненските шкафове - със сигурност не искам да слагам алуминиеви тапи. За гардеробната врата също ми се ще да може да стане и без тях, само на дибли/бисквитки.

Друг фактор - ако за разкош, хоризонталните сегменти на вратите са отвсякъде обкантени с 2 мм кант, губя дълбочина на бисквитката. Тя е 23 мм широка а диблата Ф8 e 30-35 mm.

Това за дълбане на канали го мислих като още един потенциален плюс на такава машинка.

Та, нормални дибли и повече старание, или с бисквитки може да напраскам такава плоскост от части (1 на 2 метра)
Хубава машина, за домашни проекти... ще си е вече супер лукс
bulhomes2 - майстор
emosms написа:
Здравейте,
някой ползвал ли е такава:
http://www.onlinemashini.bg/biskvit-ma6 ... product/0/
Raider BJ01...
Таман днес до обед си играх с такава. Доста луфтове имаше. Среза не беше успореден на ръба и в резултат на това сглобката заставаше накриво. Махнах алуминиевата подвижна част отпред и си направих неподвижна (на 90°) от шперплат. Остана още около десета от милиметъра ръбче (не се вижда, но се усеща с пръст) при 70 мм ширина на детайлите при сглобката. И то може да се изглади, но аз едва ли ще се засиля някога.
Като цяло след пробата се бях засилил да го връщам, но на фона на 4-500 лв за другите си обърнах мнението...

В обикновените дибли няма нищо сложно и страшно. Трябва ти едно такова за дупките в средата на плоскостта - http://www.tashev-galving.com/003+NRX10 ... 0%BB%D0%B8 и после с това - http://www.tashev-galving.com/094+WLF22 ... 0%BB%D0%B8 ги пренасяш върху другата плоскост. Имам и по-сложен шаблон за дибли, но с това е достатъчно лесно и точно.
emosms - специалист
То и с нормални дибли и шаблон ще има някоя десета разлика при сглобката :D.

Един заерен кант 2 мм визуално ще елиминира всякакви разлики от десети... надявам се.
И ще подсили ефекта от сегментирането.
Това като визуално впечатление.
А вратичките се надявам да прилягат прилично.
Все пак, не съм виждал точно такова изпълнение в кухня и ми е ясно, че ще е доста допълнителна работа към монтажа.

A за плъзгащата врата ме притеснява основно здравината. Примерно 8 дибли на 1 м сглобка?
Виждал съм такава плъзгаща врата, но отстрани имаше кант дръжка с винтове в страниците.
Т.е. кант дръжката не държи с пристягане като тапа и с лепила, ами директно винтове, фрезенк в профила и по канта навити :D.

Само с дибли.... как ви се вижда?
Тани - модератор
При тези размери, дори със цяла плоскост ще е препоръчително да ползваш алуминиеви дръжки, за да не се гъне по височина. В твоя случай бих ползвал усилени дръжки и Н-образен несиметриен профил между цветовете. Освен по-здраво, ще има и по-добър визуален ефект. Колкото и да се стараят, ще е трудно да се постигне перфектен срез, а дори да го постигнат, ще е необходимо да ги залепиш перфектно.

Тема "Фреза за сглобки с "бисквитки"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: