• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
brunder - специалист
Абе на мен ми трябва за хоби.А дали под 600 ще намеря?И принципно за рязане и само на дърво и за тези по 600 лв г/д пример за орентация и характеристики ако може? :razz: :? Смятам да правя проекти като http://thewoodwhisperer.com/ .
brunder - специалист
Забравих да ПИтам каква е разликата межту този банциг на 1ва снимка и този на 2ра?

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (5.21 KиБ) Видяна 7552 пъти

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (8.06 KиБ) Видяна 7552 пъти
cakev79 - специалист
е щом не виждаш разликата,как ще работиш не ми е ясно
brunder - специалист
Смисал виждам че едното е по голямо,помощно,и лентата му за рязане е по голямо на каква е разликатаа?Търся някпои копметентен :).
velsi - Почетен майстор
Това, което си показал са съвсем различни машини. Първото е контурен трион. Извършва движения нагоре-надолу и триончето му е много, много тънко. Нещо като механизирано резбарско лъкче. Машината за която говорим в темата, а именно банцинга е на втората снимка. Има най-различни размери, както и с различни ленти. Има и за метал. Даже съм виждал за рязане на плат. Ползват ги в шивашките цехове. Аз мисля, че ти е твърде рано за такава машина, но е похвално, че имаш желание и се интересуваш.
brunder - специалист
Благодаря.
Но просто искам да си направя дърводелска работилница и сега събирам мнения за машините и до колкото разбрах ще ми трябват 350 400 500лв за тази машина.Добре но къде мога да я закупя?

И другият въпрос е дали тези машини стигат за мен за дърводелска работилница?
1-цирколяр
2-банциг(2рата снимка)
3-настолна бормашина
4-цирколяр герунг
5-фреза
6-ръчен цирколяр
7-абрит-щраихмус

според вас тези инструменти ще стигнат ли?И бих искам да ми ги номерирате по важност за да знам кое пърово да купя.Благодаря предварително:)
velsi - Почетен майстор
Даже са прекалено много като за начинаещ. Пък и много зависи какво точно смяташ да работиш. Като за начало са ти достатъчни: циркуляр, абрихт и фреза. На твое място като за начало бих се огледал за някоя петоперационна машина например . Дори и на старо, но задължително нещо истинско. А не разни играчки от Практикер или Бриколаж. Когато работата те увлече, потръгне и усетих, че това е наистина нещото, с което искаш да се занимаваш, понатрупаш опит, вече сам ще разбереш какво още да си купиш.
brunder - специалист
Здравейте,Аз смятам да ги подредя така.
1-цирколяр
2-абрихт,щраухмус
3-фреза
4-банциг
5-настолна борнашина
6-цирколяр геррунг
7-ръчен цирколяр

Искам да попитам велси дали мога да попитам тук и за моята работилница ако не е проблем?
velsi - Почетен майстор
brunder написа:
Искам да попитам велси дали мога да попитам тук и за моята работилница ако не е проблем?
Питай си щом те интересува. Но пак ти казвам: толкова много машини не ти трябват.
brunder - специалист
Здравейте,Мерси велси.Така искам да дам мое 3д скициране на работилницата ми.Да кажа че там кадето е очертано в черно занчи е заето(печка и мивка).

Искам като ви покажа мястото и размерите вие дами кажите наи доброто подреждане на мсасите инструментите и т.н

[img][img]http://a.imageshack.us/img810/3765/bandsawwbs20l.jpg[/img]
[/img]Така това е работилницата.ВИжда се мястото на мивка и печка.И сяга искам ад ви помоля вие да покажете къде какв инструмент да има.много благодаря:)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "МАшина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: