• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40
Всичко за дърводелството
todor_tsanov - специалист
кликни в/у отвори библиотека а базиса има и базис-шкаф с нея гардеробите се правят за 30 минути
ribnikolaevi - майстор
Размера е 2400 х 2450 х 600. Подът не е особено крив, но ако ще слагам крака, трябва да мога да ги регулирам, иначе какъв е смисълът от тях.
Дайте линк за крака, ако има за цокъл 70 - 80. Ако може и за краката при страниците.
ribnikolaevi - майстор
todor_tsanov написа:
след като направиш корпуса кликваш в/у чекмеджето и избираш начина на поставяне и показваш къде да бъдат след това се показва диалоговия прозорец попълваш всички полета и ок
Май ще стане нещо, благодаря и на теб! :prost:
ribnikolaevi - майстор
Поставих някакви чекмеджета, но не се получиха точно тези, които исках. Кои са най-подходящите чекмеджета за гардероб, когато не се виждат на лицето, а са скрити зад вратата на гардероба?

Прикачен файл

Garderob Detska 002_04.jpg
todor_tsanov - специалист
В базиса има много и различни чекмеджета ти просто не знаеш какво ти трябва първо трябва да си отговориш на въпроса това с което се заемам да правя дали е по силите ми и какво ще се получи
другото което трябва да знаеш е че програмните продукти са създадени да облекчат труда на хората и без основни познания нямаш шанс базиса е много добра програма за технологична разработка на мебелите защо се занимаваш нещо което не разбираш и не умееш за тази работа си има мебелисти а ти се заеми с твоята професия /най-голямата глупост и простотия на българина е че се занимава с това което не му е работа и се прави на велик- не визирам никого от форума/
ribnikolaevi - майстор
todor_tsanov написа:
В базиса има много и различни чекмеджета ти просто не знаеш какво ти трябва първо трябва да си отговориш на въпроса това с което се заемам да правя дали е по силите ми и какво ще се получи
другото което трябва да знаеш е че програмните продукти са създадени да облекчат труда на хората и без основни познания нямаш шанс базиса е много добра програма за технологична разработка на мебелите защо се занимаваш нещо което не разбираш и не умееш за тази работа си има мебелисти а ти се заеми с твоята професия /най-голямата глупост и простотия на българина е че се занимава с това което не му е работа и се прави на велик- не визирам никого от форума/
Настина не знам много неща за мебелите. Затова и питам тук, Ако ти се хаби време и сили, помагай. Аз лично съм го правил за неща, от които разбирам от моята професия. Ако ли не, тогава ми гледай сеира и се подсмихвай даже.

Ще се опитам да скицирам чекмеджето, което искам да постигна. Ако можеш после да ми кажеш как да го направя на Базис и дали въобще разсъждавам правилно ще съм благодарен. Ако не, ще си направя чекмеджетата на ръка и ще добавя елементите в разкроя.
shadowman - майстор
За мен е важно да се стигне до следното решение, кой детайл ще е носещ, дъното или страницата. Ако е дъното използвам тези крака - серия 417/419, при този вид конструкция може да се направи цял цокъл. Ако страницата е носеща използвам тези крака - сеия 300/301, ако има деляща страница добявам два крака под нея като цокъл има отпред и отзад.

За да скриеш чекмеджета зад врата вариантите са няколко, единия е да сложиш допълнителна страница от страната на пантите че като се издърпват напред да не се засичат с вратата, другия вариант е да се използват специални панти ((на блум примерно) за тази дейност.
Делян - специалист
shadowman, кои са тези панти на Blum, как се водят, дай линкче. Че и аз съм пред тази дилема и засега съм се спрял на първия вариант (с допълнителна страница).

ribnikolaevi, такъв "мастодонт", ако го направиш неразглобяем, някой ден ще трябва да го разглобяваш с моторната резачка. И аз не обичам много минификсовете, но поради горната причина реших да ги използвам. Направих си един съвсем груб шаблон за монтажа им и всичко стана учудващо добре и стабилно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: