• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Ама аз не ги запълних с лак, просто ги оставих така и след лакирането си се виждат, но си изглеждат много добре, не ми се играеше да ги запълвам, пък и се съмнявах, че дълго ще издържат без напукване.
bogomilZ - специалист
Johny написа:
EDI написа:
Аз като си правих дюшемето в къщи /30-40 годишно/, само го озциклиха, фугите изобщо не ги запълвах.Като покриеш с лака си става много добре и изобщо не разваля вида на пода.Какъвто и пълнител да сложиш, след време пак ще се напука, си мисля, и тогава става грозна работа.
Когато фугите са около 1мм, ще ти е малко трудно и скъпо да ги запълниш с лак. За напукването не си прав. Имам под покрит с талашит/ПДЧ/. Когато го монтирах, отдолу напръсках с монтажна пяна, за да поеме неравностите. След това запълних Фугите запълних с двукомпонентен кит за дърво и няколко години вече няма никакви пукнатини.
Когато ще се боядисва, може и с кит, но когато ще се лакира е желателно с финни дървени стърготини и смола. Колега bogomilZ, от циркуляра стърготините са едри и не стават за тази цел. -> http://vast-parket.blogspot.com/2009/08 ... st_18.html
нямам впредвид циркуляр и резачка за дърва за огрев а видиран диск
аз при финно китосване на масив ползвам дървени стружки от шлайфа
но колегата каза че има големи фуги така че да мине една по груба ръка предварително за запълване
GT - помощник
Колеги, бихте ли ми казали откъде в София мога да си купя такава смола, която се смесва с дървени трици за фугите? Днес ходих в "Мосю Бриколаж" но нямат. Освен това, дали продават такава финна дървена прах (трици) за смесване със смолата?
  • 1
  • 2

Тема "Кит за дърво (чам) - бихте ли ми препоръчали?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: