Ама аз не ги запълних с лак, просто ги оставих така и след лакирането си се виждат, но си изглеждат много добре, не ми се играеше да ги запълвам, пък и се съмнявах, че дълго ще издържат без напукване.
Johny написа:нямам впредвид циркуляр и резачка за дърва за огрев а видиран дискEDI написа:Аз като си правих дюшемето в къщи /30-40 годишно/, само го озциклиха, фугите изобщо не ги запълвах.Като покриеш с лака си става много добре и изобщо не разваля вида на пода.Какъвто и пълнител да сложиш, след време пак ще се напука, си мисля, и тогава става грозна работа.Когато фугите са около 1мм, ще ти е малко трудно и скъпо да ги запълниш с лак. За напукването не си прав. Имам под покрит с талашит/ПДЧ/. Когато го монтирах, отдолу напръсках с монтажна пяна, за да поеме неравностите. След това запълних Фугите запълних с двукомпонентен кит за дърво и няколко години вече няма никакви пукнатини.
Когато ще се боядисва, може и с кит, но когато ще се лакира е желателно с финни дървени стърготини и смола. Колега bogomilZ, от циркуляра стърготините са едри и не стават за тази цел. -> http://vast-parket.blogspot.com/2009/08 ... st_18.html
аз при финно китосване на масив ползвам дървени стружки от шлайфа
но колегата каза че има големи фуги така че да мине една по груба ръка предварително за запълване