• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
А как става номерът, ако искам да направя сравнително малки овални отвори в ПДЧ и да ги кантирам после? Размерите са като да може да стъпи дете в тези отвори - ще представляват стъпалата на стълбата. Нещо около 200 - 250 mm максимален размер.

Между другото, засега опитите ми да намеря нещо подходящо като разпределение на отворите на стълбата (към леглото е, на 1.70 височина) не се увенчават с успех. Представям си една плоча ПДЧ, ширина около 500-700 mm, изправена вертикално и на нея отвори по които синът ми да се качва съм леглото си.
Ако някой има схема или знае линк, моля да пусне информация тук.
bogomilZ - специалист
изработването на отвора и кантирането не е проблем - по скоро ще ти е проблем детето да стъпва на ръб от 18 мм - няма да е функционално
ribnikolaevi - майстор
bogomilZ написа:
изработването на отвора и кантирането не е проблем - по скоро ще ти е проблем детето да стъпва на ръб от 18 мм - няма да е функционално
Какво имаш предвид? 18 mm малко ли ти се струва? Иначе не държа на това решение, но търся някаква по-интересна стълба, помагайте с идеи, че не намирам нищо в нета ...
bogomilZ - специалист
аз бих мислил в посока на стъпаловидно разположени чекмеджета произволно на коя страна на леглото (най обезопасено е по дългата страна между стената и леглото примерно 40 см широчина - здраво като конструкция , безопастно по отношение на широчина , може да мислиш и за мини парапет
предполагам схващаш идеята
miliad - майстор
сега разбрах идеята за стълбата.За кантирането виж в страницата на ТЕКА от по горе "профили меки на перо" това е истината решава ти повечето проблеми, освен основния-конструкцията на стълбата.Трябва серизно мислене
ribnikolaevi - майстор
bogomilZ написа:
аз бих мислил в посока на стъпаловидно разположени чекмеджета произволно на коя страна на леглото (най обезопасено е по дългата страна между стената и леглото примерно 40 см широчина - здраво като конструкция , безопастно по отношение на широчина , може да мислиш и за мини парапет
предполагам схващаш идеята
Проекта вече е готов и ми харесва, не искам да го променям. Иначе тези чекмеджета стълби съм ги виждал. Лично на мен не ми харесват, но това е друга тема. Искам да кажа, че нещата са доста обмислени, търся вариант за вертикална стълба, по възможност от плоскот някаква, с овални отвори.
ribnikolaevi - майстор
miliad написа:
сега разбрах идеята за стълбата.За кантирането виж в страницата на ТЕКА от по горе "профили меки на перо" това е истината решава ти повечето проблеми, освен основния-конструкцията на стълбата.Трябва серизно мислене
Благодаря за инфото.
Струва ми се, че съм виждал някъде подобна стълба и се изненадах, като не намерих инфо. Все пак продължавам да търся.
ribnikolaevi - майстор
Хм ... сега ми идва една хрумка ... понеже мисля да заменя ПДЧ-то с дърво, да изрежа някоя фигурка, от детско, което го кефи ... Стилизирано изображение и обработено така, че да става за стълбичка ...
Как може да се изреже сложна фигура от дърво? С някаква машина с ЦПУ трябва да е ...
ribnikolaevi - майстор
Нещо подобно търся, само че на някои анимационни герои, нещо което повече ще "кефи" едно дете
http://www.ocveti.net/shablonizaizriazvane.html
Имам предвид не снимка на герой, а рисунка очертаваща контурите. След като си избера шаблона ще го преработя така, че да става за целта на занятието - сттълба тип моряшка.
  • 1
  • 2

Тема "Кант за криволинеен отвор в ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: