Всичко за дърводелството
новодомец - напреднал
Преди няколоко дни попаднах на следната рецепта за сваляне на боя,хлебна сода ,течен сапун и сок от лимон смесва се и са нанася върху дървото,изчаквате да пожълтее и да набъбне и с домакинско телче или шпакла отстранявате боята.Повтаряте до желаният ефект.Лично не съм го пробвала, но си струва да опитате. Прочетете тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540114.0 ,дано откриете решение.
toni_g79 - специалист
новодомец написа:
Преди няколоко дни попаднах на следната рецепта за сваляне на боя,хлебна сода ,течен сапун и сок от лимон смесва се и са нанася върху дървото,изчаквате да пожълтее и да набъбне и с домакинско телче или шпакла отстранявате боята.Повтаряте до желаният ефект.Лично не съм го пробвала, но си струва да опитате. Прочетете тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540114.0 ,дано откриете решение.
:lol: От тези бг мами само бисери чувам,де лакиране с розов грунд де махане на боя с лимон все забавни работи :lol: :lol:
kokopi4o - помощник
Аз реших проблема така:
1. Сваляне на 5-6 слоя боя с пистолет за горещ въздух.
2. Сваляне на остатъците от боя с бормашина с гумена шайба отпред с шкурка №80.
3. Шлайфане на цялата дървения с лентов шлайф.
4. Лакиране -2 слоя.
5. Запечатване на боята с яхтен лак.
Равносметка: На прозорец като моя от 6 крила отива по 1 седмица работа /боята съхне бавно/; При свалянето на маджуна много джамове дадоха фира; Като купих и уплътненията за да не фука зимата; като сметнах шкурката /много се задръства от безира дето беше намазана дървенията/; смених всички механизми. Вече се питам дали си заслужава!!! [-X

Прикачен файл

P1030239.JPG

Прикачен файл

P1030237.JPG

Прикачен файл

P1030231.JPG

Прикачен файл

P1030230.JPG

Прикачен файл

P1030229.JPG
kokopi4o - помощник
Само да добавя, че смивката за боя въобще не подейства :? Аз използвах "Терминатор".
svetozar - напреднал
И аз се захванах с тази процедура. Моля за съвет при избора на вид и марка лак ако въобще го докарам на ниво лакове. Трилемата е между лакове на водна основа , лазурни и акрилни . Преди това да импрегнирам ли масла да мажа ли ? И най-вече марката на лака ?!? Благодаря

Прикачен файл

Photo0087.jpg

Прикачен файл

Photo0083.jpg преди

Прикачен файл

Photo0085.jpg за сега съм до тук
griffin - майстор
Колега избери си лак на водна основа мацни една ръка по разреден за да по пие по на дълбоко и отгоре си мацаш както нормално то на кутията е написано по спомен 1-2 слой в какви консистенции се нанася. Аз съм доволен от леко лаковете на водна основа. Но колегите сигурно ще ти препоръчат нещо по марково. С масла няма смисъл да мацаш освен ако не си решил да оставяш вратата нелакирана. Няколко ръце хубав лак и би трябвало да заспи. Ако шлайфа който ползваш след свалянето на боята с пистолет има промяна на оборотите свали оборотите така шкурката по трудно се задръства с остатъци от боя безири и каквито други гадости са останали след пистолета.
svetozar - напреднал
griffin написа:
Колега избери си лак на водна основа мацни една ръка по разреден за да по пие по на дълбоко и отгоре си мацаш както нормално то на кутията е написано по спомен 1-2 слой в какви консистенции се нанася. Аз съм доволен от леко лаковете на водна основа. Но колегите сигурно ще ти препоръчат нещо по марково. С масла няма смисъл да мацаш освен ако не си решил да оставяш вратата нелакирана. Няколко ръце хубав лак и би трябвало да заспи. Ако шлайфа който ползваш след свалянето на боята с пистолет има промяна на оборотите свали оборотите така шкурката по трудно се задръства с остатъци от боя безири и каквито други гадости са останали след пистолета.
Благодаря за мнението ! Става въпрос за 8 врати на целия апартамент и не ми се иска да пестя точно от лака. Искам най-доброто ! На целия този труд да наплескам просто еи така !!! Въпроса ми е кои лакове са по-качествени !!! Мерси за оборотите ще го имам в предвид !
svetozar - напреднал
Забих в следната красота ! Това нещо е някъкъв фладер който топлодуха го прави на дъвка и едва се стърже . А шлайфа / ротационен / с шкурка 40 само го гали . Само се матира мамка му. Моля за съвет дали ако го матирам ще може да се покрие от лак за дърво по тъмен /орех/ или ще си седи така като петниста хиена. И ако може да се положи лак върху него предполагам изключваме лака на водна основа защото това е блажна боя / поне така си мисля/ и трябва лака да е пак на такава основа за да хване. Благодаря за мненията

Прикачен файл

Photo0088.jpg
svetozar - напреднал
Не се давам обаче !
Това е след смивката '' Дунав''. Всички врати минаха през банята. Сега ще изчакам да изсъхнат поне седмица и после пускам шлайфовете :supz:
Весела Коледа !!!

Прикачен файл

Photo0094.jpg

Прикачен файл

Photo0093.jpg
nikolson - майстор
Съчуствам ти. Този филм го играх преди три-четири години, разказа ми се играта. Само че аз го правих с ъглошлайф и ламелен диск, после виброшлайф със шкурка 80 и 120, накрая байц и три ръце лак, с междинен шлайф. Получих :rolleyes: , остана ми за довършване входната врата, боята е махната, остана финото шлайфане и лакирането-не ща да я пипна.

Тема "сваляне на боя от дарвена рамка на прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: