• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mirk - майстор
Рязал съм със зеге с ножче clean wood Bocsh както казаха вече с лицето надолу и стегнат с дъска за маса. После минавам с шкурка 60 и е готово. Ако сложиш няколко пласта и ги режеш заедно вътрешните стават идеално гладки и нямат нужда от шлайфане.
root666 - специалист
Ножчето ми е било захабено, дето рязах един дебел кухненски плот. Сложих второто от комплекта clean wood Bosch и стана добре.
comunikator - специалист
gogo как го режеш тоя фазер 3-4мм с макетен нож? :shock: :? :-D :roll:
gogo1113 - специалист
Както писах става с макетен нож - първо видяно и впоследствие пробвано. Поставям линеала стабилно върху парчето, което искам да отрежа и минавам по линията на сряза 3-4 пъти с ножа като го натискам силно да реже само с върха. После пречупвам парчетата, както се реже стъкло с елмаз. Има нужда леко да се зачисти края с шкурка. Това е начин при липса на: първо, ръчен циркуляр и второ, прободен трион /зеге/. Естествено, че с машина е по-добре. Пробвал съм варианта с гръбче на шкаф. Материалът обаче всъщност не е типичния фазер, а по скоро някакъв тънък MDF - 3 мм, мисля че го водят HPL, който не се кърши произволно както обикновения фазер.
miliad - майстор
Когато нямаш машини това е начина.Макетен нож, линеал, твърда подложка някъква под фазера и пила или шкурка.Сряза не е идеален, но върши работа.
Сряза е перфектен с макета , просто това не е стъкло.
След описанато по горе методика обърни фазера и довърши ряза от другата страна.
Ще останеш изумен от резултата, отпада и операцията с шкурката.
  • 1
  • 2

Тема "Фазер с какво се реже" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: