• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
spokoen - специалист
Да така е, не разбирам много от дърводелство, но с вашата помощ имам шансове. От масивна дървесина колко ще ми излезе? Да речем, че шкафа ще бъде 1,5х1,0х1,5м ? Колко по-скъпо от другите материали? Относно ПДЧ си прав. Попитах още един познат по телефона и той ми каза същото. Сподели, че качеството зависи от марката и от дебелината (на ПДЧ). Ако пък е фурниран още по-добре. МДФ-а ми каза, че по-трудно се обработва. Т.е болтове, дупки и т.н. по-трудно се правят. Не знам. Това е истината. Склонен съм да се измъча за да стане по-качествено, но нямам възможност да платя за супер скъпи масивни дърва. Нямам и необходимите специализирани знания. Кажи ми кой е идеалният вариант за мен? :)
peter_m - специалист
Според това, което пишеш идеалният вариант за теб е да си направиш корпуса от ПДЧ (т.е. да си поръчаш рязане и кантиране, ти да си го събереш) и да си поръчаш малко по-"луксозни" вратички, т.е. да не са от "обикновено" ПДЧ
spokoen - специалист
Ok! Корпуса от какво ПДЧ да бъде? Фурниран или не и колко дебел? Вратите от какво да бъдат?
И последно от къде е най-добре да ги поръча според вас? Baumax, Praktiker или някъде другаде?
Благодаря много!
Делян - специалист
Не разбрах от кой град си, но само от Практикер недей. Търси някоя специализирана фирма за разкрой и кантиране.
bisplus - специалист
Я дай размерите като в/д/ш , че така малко не е ясно. На тези размери може да се направи Г-образен шкаф който според мен ще е по-практичен, защо с дая дълбочина няма да можеш да вземеш нищо от дъното на шкафа.
spokoen - специалист
Изображение
Идеята за Г образно ми хареса, защото горната част ще може да стане по-дълга (макс 100см) и да дойде над нивото на касата на вратата.
  • 1
  • 2

Тема "Окачен шкаф в коридорна ниша - помощ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: