elanmorin написа:Еми насочи човека нанякъде тогава с цени за това за което пита ! Той иска готово а не да си купи сурови ритловици и да се чуди къде да ги кара по-напред и със какво ...за да му ги заобработват... Мен миналата година ми правиха подобни неща от чам и цената беше такава - за 1500 лв моето условие - без чворове над 1,5 см диаметър,без сърцевина,без смолни торбички пълни с кит и слепени срещуположно + транспорт + обков и лак .../ сигурен съм че на хората сметката крива им излезе на края - но така се спазарихме и те приеха условията/ и на мен чам-а не ми допада ама широколистното с тея параметри е 3-йно по-скъпо...vice5554 написа:от чам 1300-1500 лвКак ме напира да псувам, дървена мафия - ненормално нагли парчета. То всъщност ако не си от София не е никак лесно да намериш широколистен материал. А иначе гори не останаха.
от бук 4200-5000 лв
масива е бая скъп принципно а разликите в цената са в качеството му
Всичко бачка с чам, аз наскоро обикалях, не мога да кажа, че е скъп но не ми се струва и много качествен.
Примерно 12х12х500см греда долу-горе изгладена може да се намери между 15 и 20 лв.
На мен чама не ми допада за мебели, които се ползват често, доста лесно се наранява.
Но ако е чам, според мен най-добре е да купиш материала, някой да ти го набичи и оглади и да направиш поръчката с твой полуготов материал. Обзалагам се, че ще ти излезе много по-евтино.
П.С. И следващия път като ти заидва да псуваш се запсувай себе си заради некомпетентните си мнения които даваш !
Като термина полуготов материал / който звучи като - полубременна жена /... много се смях - няма да обяснявам защо - хората които разбират от дървообработване ще разберат за какво съм се смял