• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
moji - напреднал
Ако след кантирането , детайлите ти имат нужда от "пипване" ползвай длето - това е най-достъпното средство. Само че преди това лекинко го притъпи с фина шкурка и му задигни ръбовете, че ще отиде и плоскостта. Ако изобщо няма да ти фрезоват кантовете, по-добре избери друга фирма. Относно марката ПДЧ, от значение е най-вече за човека на циркуляра- е, оттам и косвено за теб де :wink: А относно шаблона на хетих - скоро го виждах в практикер в дружба, най-долу са го завряли и наистина трудно се открива.
shadowman - майстор
Всяка кантираща машина е снабдена с фрези които обрязват канта според това каква дебелина е, фирмите предлагащи разкрои работят с големи и скъпи машини които имат и цикли... тоест доста неща са изписани без да замислите. Марката ПДЧ има значение за този който го реже и за крайния резултат и понеже човека си го плаща ще дири добър краен резултат. Един пример от днешния ден, кантирам габровница обаче обърках страната и разлепих канта... канта се отлепя с лекота и по не него само трески... тест рехав материал. Тези които режат много-много не им дреме, просто гледат да си свършат работата.
marmoz - специалист
Незнам дали тук е мястото да попитам но ако някои може да ми отговори или насочи в кои форум да прочета имам следният вапрос :)
Понеже ще си разкроявам ПДЧ /т.е. ще дам да ми го разкрои фирма/ и размера е 2,80/2,07 например,а дебелината на ножа 3 или 4 /не сам сигурен/ ,та въпроса е мога ли да го оразмерявам от краи до краи без дебелините на среза или да предвидя някакво разстояние от страниците /ако са ударени и тн./ ?
И колко разстояние се предвижда /обрязване ,изпилване незнам каква е терминологията/?
Благодаря предварително :) :-D
  • 1
  • 2

Тема "Избор на плоскости и обков за мебели." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: