Здравейте,
Мм такааа, Тани мерси за идеята, но ето как я реализирах
- взех две парчета от ламиниран паркет (останали от предишният ремонт - добре че не съм ги изхвърлил) и напълно симулирах затварянето на механизъма. С малко изчисления установих идеални разстояния - първият винт да е на 14 см от края на матрака, вторият е на 32 см. Е може при някои ако реши да се захване с подобно начинание да са малко различни но горе-долу това са. Заплелен от радост се захванах със основата на леглото. Наложих механизъма и отбелязах местата за болтовете и пробих отворите. Много се чудех какво да използвам т.е. какъв болт - коларски или обикновен,а и какъв размер. Спрях се на обикновен болт 8мм
. Монтирах механизъма на основата и започнах да свалям разстоянията където ще са винтовете на матрака и ..... УЖАС!
Така монтиран механизъма, отворите за винтовете се намират на 4см от края на страничната плоскост, нооо .. дървената рамката на матрака е точно 4см! или винтовете трябва да се завият .. във въздуха. Ами сега ? Първото което ми роди главата е да завия винтовете под ъгъл които е горе-долу на 30 градуса. Но не съм много сигурен дали така ще стане много здраво. За там съм предвидил 8мм самонарезни винтове като първо пробия дупка с по малко свредло - 7мм, за да не се пръсне дървото.
Някои да има някаква друга идея, предложения и т.н. ???
Почти видях финала, а това е на път да ми развали всичкото което съм направил до сега
Мерси предварително.
Мм такааа, Тани мерси за идеята, но ето как я реализирах

Някои да има някаква друга идея, предложения и т.н. ???
Почти видях финала, а това е на път да ми развали всичкото което съм направил до сега

Мерси предварително.