Всичко за дърводелството
root666 - специалист
Да, обаче на всички снимки отсрани има други шкафове които добре опаянтват шкафа на пералнята. Моя шкаф ще е в коридора, почти до тавана, и мисля пространството над нея да го използвам за гардероб. В такъв случай двете страници стъпили сами на пода без дъно няма ли да са нестабилни?
null - специалист
Хвани му гръб над пералнята и ще е стабилно.
alno - напреднал
Щом ще има и гардероб до тавана няма да имаш никакви проблеми като го фиксираш за стената.
Това че на снимките пералните са между шкафове въобще не означава че не съм имал проблеми.Един бивш колега беше забравил да махне транспортните болтове на пералнята и я беше монтирал с тях.За съжаление нямам снимки на щетите но бяха пострадали гърба на кухнята и аспиратора (за плота мисля че е ясно).Доста голямо тропане е било.

П.П. Другото което ми дойде на акъла е след като монтираш уреда да фиксираш цокъла към страниците.По този начин ще "спънеш"шкафа и отпред. А пода какъв ти е?
shadowman - майстор
Трябва да е ясно, че пералните които показваш са за вграждане, ако не е такава работата е малко по-друга.
alno - напреднал
Ами той колегата още в началото на темата спомена че пералната ще е за ВГРАЖДАНЕ.
Иначе за свободно стояща размерите наистина ще са други.
Поздрави.
root666 - специалист
Пода е гранитогрес, а моята пералня ще е нормална, евентуално по-плитка - 40 см.
alno - напреднал
Еми в такъв случай правиш нишата със светъл отвор 650-670мм и я правиш без врата.
щом ще е на твърд под няма да имаш дерт след като я нивелираш.
root666 - специалист
А дали там където стъпват страниците няма да се надуе при миене на гранитогреса? Има ли някакъв вид крачета които се слагат само на страница?
alno - напреднал
Има такива крачета.На някои места им викат стъпки. Малки кръгли тапички с пиронче в средата.Има и други подобни, които повдигат страницата с 5мм.от пода.
Също има и модели които са на винт и можеш да ги реголираш.
За твое спокойствие може да кантираш и долната част на страницата или да я наможеш със силикон.
Поздрави.
root666 - специалист
А къде продават такива крачета които повдигат страницата с 5 мм и евентуално линк или снимка?

Тема "Чертеж на шкаф за пералня за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: