Всичко за дърводелството
forski - специалист

За колегата Schuldiner ,по-добре късно от колкото никога:)

Прикачен файл

vrata.jpg порта
torbalan - Дървен философ
forski написа:
Колега torbalan,какъв е този импрегнант,на мен ми дадоха за дюшамето(дъбово) байц и олио,олиото било за градинска мебел
износоустойчиво и влаго отблъскващо....
аз ползвам лак за дограма...
той е трикомпонентен...

първо се нанася импегрант - изглежда като разредено прясно мляко :)

след това байц и лак, по описаната от теб схема :)
toni_g79 - специалист
Ще съм благодарен ако някой (в частност торбалан) ми покаже лак с 15 год. гаранция за външно ползване.Аз до сега не съм срещал такъв.Иначе няма голямо значение колко е сухо дървото след като байца така или иначе ще напие в дървото,а финиша(лака) ще си стои отгоре..........
дали има значение или не - не казваме аз и ти, а производителя на лака :)

а за 15 годишен лак - след 13 ще докладвам как изглежда, ако съм още между живите ;)
forski - специалист
torbalan написа:
forski написа:
Колега torbalan,какъв е този импрегнант,на мен ми дадоха за дюшамето(дъбово) байц и олио,олиото било за градинска мебел
износоустойчиво и влаго отблъскващо....
аз ползвам лак за дограма...
той е трикомпонентен...

първо се нанася импегрант - изглежда като разредено прясно мляко :)

след това байц и лак, по описаната от теб схема :)
Ми на мен в магазина нищо не ми казаха за импрегнант,казах им че искам нещо с което да намажа дюшамето и дървената конструкция на верандата и ми дадоха само лака,байца и олиото за водоотблъскване.
Аз като си байцвах вече дюшамето без този импрегнант ко ше стане сега :roll: :? :partyman:
Чак толкова ли е фатално ако се маже без импрегнант,като се има в предвид че го купих от техен официален представител който само това продава в магазина си,ибаси гридътъ 8-[
toni_g79 - специалист
Торбаланеее викам марка да дадеш и на етикета да пише 15г. гаранция(максимума е 5-6г от производителя ,на байцовете,на лака е дори по-малко),другото си е празни приказки.А това дали има значение за влажността ,няма боя или лак на който да пише "за влажно дървото".И в двата случая ще напие достатъчно,проблема след време ще е лака,а не толкова байца :wink:
forski, ти си искал продукт за дюшаме... а аз за дограма

вероятно за това нещата са различни :)
toni_g79 написа:
Торбаланеее викам марка да дадеш и на етикета да пише 15г. гаранция(максимума е 5-6г от производителя ,на байцовете,на лака е дори по-малко),другото си е празни приказки.А това дали има значение за влажността ,няма боя или лак на който да пише "за влажно дървото".И в двата случая ще напие достатъчно,проблема след време ще е лака,а не толкова байца :wink:
http://www.beckeracroma.com/en/UK/Start ... r-Joinery/

чети...
toni_g79 - специалист
Чета,но не е това което казваш :) Имах предвит нещо такова http://www.flood.com/wood-care-solution ... oductId=10 ,където ясно да се казва кой продукт колко гарантира ,това което пише в този сайт е за някакво вакуумно боядисване и то не на дърво за веранда.Иначе линка който пуснах не е реклама понеже тук няма от къде да се намери такава марка (за съжаление) :)
Иначе питането ми за лак беше от проф. любопитство,понеже няма начин да знам всичките марки продукти и се чудех дали вярно не са изкарали такъв лак но ....... :)
е, не пише точно за веранда... :)
...can offer a 10-year guarantee on its joinery products (transparent lacquer on exterior products).
някакси са изпуснали думата веранда :)

а това за вакуумното покритие май го споменават най-вече заради това, че не се губи от продукта им...
ама пък кой знае колко струва вакуумната инсталация :)
ако боядисваш по 1000 черчевета на ден - може и изкодно да ти дойде :)

Тема "Лакиране на дървена веранда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: