Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Да не забравиш да качиш снимки на готовия шкаф после. :drinkers:
root666 - специалист
Плоскостите са разкроени, сега ме очаква сглобяването. Колеги какви панти да си купя ои откъде в Пловдив? Миналия път си взех от Мерит панти TM с плавно затваряне за 2,50 бройката, доволен съм, но нямаха почти никакъв мегдан за регулировки. Ако се сещате за нещо сносно в тоя ценови диапазон, около 3 лева на панта, и откъде може да се купи в Пловдив, моля споделете.
Последна промяна от root666 на пон окт 03, 2011 9:17 am, променено общо 1 път.
Делян - специалист
На Hafele пантите са по 3.50 с плавно затваряне. Тук има адреси.
Лично на мен на Blum по ми харесаха. Но те започват от 5 лв.
root666 - специалист
Взех базовия модел на Grass + допълнително амортисьор, който се надява на пантата. Магазина е зад Т-маркет на 6-ти спептемви, на много криво място, ако не го знаеш, е почти невъзможно да го намериш.

Обаче нещо не се затварят вратите докрай, остават като на снимката - като ги бутнеш с ръка се прибират, така че нищо не им пречи:

Изображение

Ето я пантата, ако знаете с какви регулировки може да се оправи това:

Изображение
Делян - специалист
Поиграй си малко с регулировките. Според мен откъм пантите вратите трябва да се изнесат малко навън (т.е. да се отдалечат от корпуса), за да се затворят докрай. Дано само да има мегдан...
На каква цена са пантите на Грас? И ако може да щракнеш това амортисьорче... Къде се надява?
plamen6311 - напреднал
развий винтовете на пантата на корпуса с които вратата се движи напред назад /или вратата от там може да се свали/. като охлабиш тези винтове вратата сама ще се прибере и после стегни здраво винта при затворена врата. това е същото което и колегата отгоре каза, вратата да излезе малко напред от корпуса на шкафа. успех.
root666 - специалист
По 1,70 са пантите, плочката за която се хващат за страницата се купува отделно, много здрава и масивна изглежда. Амортисьорчетата са по два лева бройката. Общо за 4 панти, четири плочки и два амортисьора ми излезе 13,70.
vpetrovbg - напреднал
На Блум са по-евтини пантите и по-хубави!
root666 - специалист
То и тука има по евтини, но аз си избрах малко по-добра лята плочка, и тогава дойдоха на толкова. Наблизо са ми, ако тръгна да ходя домостроителния за блум, няма да ми дойдат по-евтини. А за по-хубавото може да поспорим.
root666 - специалист
Ето го шкафа Изображение

Ето го и амортисьорчето на пантата Grass, за разлика от Blum, тук амортисьорчето се надява на пантата в часта и откъм вратата, не откъм страницата
Изображение

Тема "Шаблон за панти Hettich" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: