• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Stefan2000 - специалист
А някой има ли представа къде се изнесе гръцкия магазин за бои и байцове от бул.Сливница до ул.Раковски в София? Имаха много добри и разнообразни байцови концентрати.
И въобще знаете ли място в София, където се предлага истински байц, а не лазурни лакове? Не става въпрос обаче за Българските разфасовки в малки шишенца.
svetoslavoff - специалист
kazimbo,
Сократес имат хубава серия лак за дърво вкл и много светли. Аз съм ползвал за чам цвят "пиния". преди него можеш да сложиш техния импрегнант/грунд . И двата продукта се препоръчват за детски играчки, ако си върл "еко". И нищо да не сложиш след време чама добива приятен меден/златист цвят.
Стефане,
Ако ти трябва по-тъмен, аз преди време си правех от орехови шлюпки - това зеленото отгоре, дето се цепи и пада като узрее ореха. може като спиртен извлек(първак или патоки дет не са за пиЕние), или вариш във вода.
Ако е за онова къще, тази рецепта си е баш на място.
Последна промяна от svetoslavoff на пет окт 05, 2012 3:37 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Stefan2000 написа:
А някой има ли представа къде се изнесе гръцкия магазин за бои и байцове от бул.Сливница до ул.Раковски в София? Имаха много добри и разнообразни байцови концентрати.
И въобще знаете ли място в София, където се предлага истински байц, а не лазурни лакове? Не става въпрос обаче за Българските разфасовки в малки шишенца.
И аз го търся този магазин- от там съм си купувал изключително качествен гръцки латекс и акрилна боя.
Stefan2000 - специалист
svetoslavoff написа:
Ако е за онова къще, тази рецепта си е баш на място.
В общи лини за това ми тртрябва за момента.
Останал ми е от едно време и един кафяв байц на кристали. Също много добро нещо, но е на привършване.
Сещам се с носталгия за онзи магазин, защото там имаше какъвто цвят байц се сетите. Благодарение на него си реставрирах един стар бюфет, който оригинално си беше цвят къпина:)
Но наистина ли е възможно, никоя от големите фирми за бои и лакове да не предлага байцове :?
kotyo - специалист
http://www.bgmaps.com/link/55F501F45ED2 ... 45CD544923
Ей тук (+–5м, не знам дали това е номера) продават байцове на Сирка, концентрат.
Носи си шишенце, че може да нямат, оригиналната опаковка е големичка.
Има и други интересни и полезни нещица :cool: .
parketmilanov - специалист
ако все още те интересува темата с байцове ,се обади
има няколко варианта които мога да предложа контакти
поздрави
Б.
  • 1
  • 2

Тема "Байцване..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: