Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Мерси, да ви се връща :partyman: Надявам се скоро да не допра до заточване или смяна на диска.Много добре е направен и заточен диска фабрично и понеже ще го ползвам за по-дребни неща и мека дървесина, се надявам да изкара доста.За теб при работа с ламинат мисля, че ще върши добра работа.По-изгодно е, ако имаш батерии или си вземеш машинката в комплект с друга на МАКИТА, която е с батерии BL1013, избора е доста голям, гледам и промоции има на разни комбинации.
Chefo77 - майстор
Няма да върши добра работа именно защото консуматива е скъп. А ламинатът не се отнася много дружелюбно с видиите на тези дискове :)
EDI - майстор
Довечера ще пробвам как реже ламинат, намират ми се две-три парчета от масата на оберфрезата останаха.Ще порежа да видя дали реже добре и ще пусна снимки ти да си прецениш как е.Като гледам диска и ако се реже само меко дърво, близките години не виждам да има нужда от смята или заточване, ама бъдещето ще покаже :lol:
EDI - майстор
Ето обещаните снимки за Chefo77.Мен ако питаш, точно за теб е машинката.Един диск струва 10 английски лири по сайтовете, пък едно птиче ми каза :lol: , че у нас диска струва 27 лева.

Прикачен файл

DSC0125744444444444444444-1.jpg
DSC0125744444444444444444-1.jpg (108.55 KиБ) Видяна 4284 пъти

Прикачен файл

DSC012594444444444444-1.jpg
DSC012594444444444444-1.jpg (72.15 KиБ) Видяна 4284 пъти

Прикачен файл

DSC012584444444444.jpg
DSC012584444444444.jpg (113.88 KиБ) Видяна 4284 пъти
Chefo77 - майстор
EDI
Знам какво причинява покритието на Kaindl 10 мм 32 клас на прясно заточен диск на пендулата (и диска, и пендулата са Метабо) и затова продължавам да твърдя, че финансово не е обоснована употребата на тази машинка за професионално използване за рязане на ламинат. Иначе си реже супер, не се съмнявам, но както и да го погледнеш - 27 лева са 25 ножчета Bosch T101B или T118B - които гаранция ще изкарат повече квадрати от един диск :)
Иначе си е гъзарийка, две думи няма, и ще предизвика много много учудени погледи в клиентите :) :)
EDI - майстор
Ти си си специалист, знаеш си нещата :partyman: А за ножчетата си прав и аз ползвам БОШ.
EDI - майстор
Днес си купих още една нова машина комбиниран лентов и дисков шлайф ШЕППАХ - модел BTS900X.Утре ще ми го докарат по куриер.Ето му данните - http://www.scheppach.com/de/produkte/ei ... 938925f2f8 .В общи линии - мощет 450 ватов двигател, колана е с размери 915Х100 мм, което дава много добра работна дължина и ширина, диска е 150 мм, стабилна - тежи 20 кг.И двата плота са подвижни.И най-важното, за нея стават консумативите на СПАРКИ - и коланите и дисковете.Ето как изглежда.Като я пробвам тези дни, ще дам отзиви.Отдавна имах нужда от такава машина, та сега и дойде времето.А цената е убийствено изгодна.

Прикачен файл

16de6ad9a5.jpg
16de6ad9a5.jpg (31.53 KиБ) Видяна 4159 пъти
ZEDYCUS - майстор
А честито Еди, оборудва вече здраво гаража, безаварийна работа. :-D Цената е наистина много изгодна само 225лв :partyman:
EDI - майстор
Благодаря, да ти се връща :partyman: .Да, такава е цената.Аз отдавна я гледам машината из мрежата, ама до сега навсякъде цените са над 400 лева и не мислех да го купувам.Бях решил да вземам една подобна на УУДСТАР, но с друга конструкция и определено с много по-ниски възможности и характеристики.А тази цена, като я видях, и веднага направих поръчката.Страхотна работа ще ми свърши.Сега се занимавам да си правя дървени фенери за вилата и за в къщи и има много части за шлайфане, та веднага ще я вкарам в употреба.
Chefo77 - майстор
Е честито де, честито!
И да знаеш, че те мразя - това е единствения електроинструмент, който нямам. Не че ми трябва, но да си имам :-D

Тема "Нова придобивка - акумулаторен циркуляр МАКИТА HS300DZ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: