Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Да покажа завършека(почти-останаха 4 вратички под барбекюто) на дървенията по навеса на барбекюто. Облякох всички метални тръби в дървени кутии, закрепих первазите и решетките по прозорците.
Този път използвах прозрачен лак на водна основа Aquis с Teflon® на Мегахим, не намерих в Пловдив на Дуфа както ми препоръча Еди.
Много съм доволен от работата с него, лесно се нанася, бързо съхне в тая жега за около 10мин, четката я миеш с вода. Абе да не видя повече друг лак, май ще стане. :)
А със снимките съм се изложил. :? Сега видях, че съм снимал в режим документ, на другото ходене на вилата ще снимам наново.
Поздрави. :partyman:

Прикачен файл

DSC03381.JPG

Прикачен файл

DSC03389.JPG

Прикачен файл

DSC03390.JPG

Прикачен файл

DSC03391.JPG

Прикачен файл

DSC03392.JPG
Делян - специалист
Браво, много е красиво =D>
NeoBoss - специалист
браво много добре е станало, ама като гледам инструментите се чудя кое му е терасното производство :lol:
ZEDYCUS - майстор
NeoBoss
браво много добре е станало, ама като гледам инструментите се чудя кое му е терасното производство :lol:
Еми тъй е, защото инструментите са на терасата. :razz: А пък хич без инструменти не може, за какво съм давал луди пари, да ми седат само на рафта ли. :?:
markov_75 - специалист
Браво,страхотна врата си направил!Обаче я видя и жената и сега ме врънка да направя същата и няма да ме оставят на мира докато не и угодя :axe: Но имам едно питане.Би ли споделил как заглади перото след зарязването му с пасвателя,не съм правил такива свръзки затова питам.И друго,леглото където лягат летвичките предварително ли ги направи на всяка дъска или след сглобяването им?
ZEDYCUS - майстор
Мерси. :partyman:
Не съм си играл специално да го заглаждам, то няма и смисъл. Където беше по широко спрямо нута , съм го дялкал с ножче и длето, докато напасне на отвора сравнително плътно.
По лесно е да направиш леглото за летвичките след залепянето на рамката-с оберфрезата и успоредния водач. Декоративното фрезоване също. Иначе трябва да бележиш всеки ъгъл предварително, до къде да фрезоваш. Удобно е за сравнително малки врати, за големи с белязване.

Като я отворихме темата да кажа, че не съм доволен от този водоразтворим лак на Aquis с Teflon® на Мегахим. Минати са две ръце. Не изкара и една година :axe: По миналата седмица се качвах и забелязах избелели петна на первазите, където се е задържала вода от снега. Обикновения лак на вратата е без никакъв проблем, въпреки че снега е покривал вратите. :?
Ще търся Дуфа както препоръча Еди, видяло се е . :partyman: Имало и в Пловдив :!:
Dufa Aqua Vorlak - Акрилна грундираща боя
profitech-bg.com › Грундове › Грундове за метал - Кеширана версия
Пловдив, ул. Кукленско шосе 21 (бившия ТСМ)
markov_75 - специалист
Да те питам и друго.Гледам че имаш като моя банциг,но моя е на RTR.Имаш ли линк от където мога да си поръчам лента за него,че неговата не ми харесва как реже.Тука из форума препоръчват ленти на ТЕХНОЛЕС Габрово,но не ми се вярва да се занимават да ми пращат за такъв малък циркуляр лента.Пък и те имат такова разнообразие от ленти,че не знам каква да си поръчам евентуално.Между другото правих една ограда от ламперия и я минах само с лазурен лак на ЛЕКО,дали ще изкара дълго с него?
ZEDYCUS - майстор
Свържи се с този човек от Продавалника- http://prodavalnik.com/prodazhba-zatoch ... -i19075733
От него взех ленти за метал с 9 зъба на инч, 6мм -широка -дълга 1425мм-по 9лв за брой(едри зъби с чапраз). Реже перфектно дървото, а и не само него, скоро рязах алуминиева отливка без проблем, рога също съм рязал. :-D Много съм доволен от тях.
Оригинални имам две , ако ти трябват ще ти ги подаря. Криви ряза на поразия. Виж в тази тема за банцига- viewtopic.php?f=18&t=32356

От лак не разбирам нищо и аз. Поразгледай в темите има писано. :partyman:
markov_75 - специалист
Благодаря ти за линка!Непременно ще му се обадя,само да видя дължината на моя.А темата ти за банцига я прочетох с голямо удоволствие и почвам модифицирането и на моя,измъчиха ме тия графитни обтегачи-голяма глупост са.Имам няколко фрезера дето не ги ползвам и ще ги жертвам.
markov_75 - специалист
Днес получих лентите за банцига,които ми препоръча колегата ZEDYCUS,и почвам преустройството на машината.Но да те питам колега,какви са ти размерите на лагерите?Свалих един лагер от един фрезер за мостра,но в магазина нямаше точно такива.Предполагам че по важния размер е широчината на лагера за да хваща само лентата без зъбите.

Тема "Каубойски врати- терасно производство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: