Всичко за дърводелството
VLADO66 - майстор
А защо носеща греда вместо страници от талпи и стъпалата се врязват в тях,така си направих стълбата на вилата.
nikolson - майстор
Чела ще има ли стълбището?
torbalan - Дървен философ
"носеща греда" да се чете "страница"
Не знаех, че така му се вика :)

Да, мисля да имат чела :)
VLADO66 - майстор
Страницата трябва да е минимум 5 см. защото трябва да зарежеш в нея канали за стъпалата.След монтирането им имаш 2 варианта-да стегнеш пързалката с шпилки или да захванеш стъпалата през страницата с винтове/по-неудачен вариант/.
Да, може и с шпилки :)
ribnikolaevi - майстор
torbalan написа:
сега ще поровя в учебника да видя как се смятат тия дибли и дали изобщо се смятат :)
Не забравяй да търсиш в учебниците думата "динамично".
toni_g79 - специалист
Предполагам,че си търсил в тубата ,но да кажа и аз.Виждал съм,че по американско им слагат едни П-образни скоби.Тук се виждат http://www.youtube.com/watch?v=OqdRk_4VyP0 .Коват ги с пирони към челната най-горна дъска и за страниците...
Може и да ти е от полза :)
VLADO66 - майстор
Случайно намерих моята стълба 1:1 http://www.youtube.com/watch?v=lHzrSfld ... re=related Разликата е само че под площадката съм си направил шкаф.
Учебника е направен така, че човек да може да работи дърводелец, дори да няма понятие от математика :)
Няма статично, няма динамично... ;)

Ще погледна и в тубата...

За сега ми се е оформила идеята дибли, лепило, шпилка...

Само не знам как ще крия гайките да не се виждат :)
VLADO66 - майстор
От сега ти казвам че с дибли няма да стане.Аз също мислих такъв вариант но дърводелец ме разубеди-много по-здраво става когато стъпалото ляга в шлица на страницата-има по голяма площ на натоварването.Тогава стълбата е "по-жива" и може да понесе динамичните натоварвания.Другия вариант е да си направиш страниците тип гребен като клипчетата горе.

Тема "Захващане на стъпало към носеща греда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: