• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Stefan_62 - майстор
Пробвай с ножче за рязане на ламинат с обратни ситни зъби/ за зегето/, това лято рязах термоплот за мивката и нямаше никакво кършене на краищата. Препоръча ми го един дърводелец и останах доволен. моето зеги е куча марка "Budget", но се справи отлично, е зави си и от ръката :lol:
torbalan - Дървен философ
6 на 6 см. на ръка ще се отреже за има-няма пет минути...
pvk1967 - специалист
Зеге - добре! Избор на подходящ нож - добре! Ама и ако зегето има регулиране на ъгъла на рязане на ножа /пенделното движение/ - най - добре! За да не кърши едната страна на плоскостта движението трябва да е строго вертикално!
ribnikolaevi - майстор
Трионче - пасвател. Или първо зеге на 2-3 мм от линията, после оберфреза, шаблон не е нужен - мастар хванат със стеги ще свърши работа.
Chefo77 - майстор
Със зеге става добре, това са 6 см, не 6 метра ... За да не кърти отдолу, с макетен нож се чертаят тези размери от долната страна. Голямо обяснение дръпнах, дано сте ме разбрали :)
marmoz - специалист
Аз за макетното ножче си го мислех ама да не излезе че съм много терикат си замълчах :lol: ,мерси за всички отговори,за флекса с иноксов диск не се бях сетил :) ,имам два такива среза утре ще дам констатации за резултата /ще пробвам лесните вариянти ако не ме устриват ,сложните/,все пак машини бол ама не е само до машини и ръка и АКЪЛ СИ ТРЕБВА :)

П.П. ОТНОВО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ :yes: /Да гледам , да гледам пак не мога да видя всичко , мерси отново/
griffin - майстор
Пробвай и друго щом ще пробваш западняците лепят хартиено тиксо на сряза и тогава режат това предотвратява отронването на патченца, но лично аз не съм го пробвал.
marmoz - специалист
И това ще побвам :) Маи днес първо ще потренирам на отрезките останали от листа и като го докарам добре ще отида на детаилите :)
  • 1
  • 2

Тема "Изрязване на правоъгълник в ПДЧ с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: