• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
rum_sz - специалист
По този начин ,работя около 15 г . без проблеми.Всички тези моменти с бадажирането съм ги играл ,лично за мен това е най - добрият вариант.

Даже ако можеш от тази машина ,да си направиш три, е най добре ,малко винкел заварки и имаш отделен циркуляр,борапарат ,плания и щрайхмус.

Машината е стар модел, и всяка следваща година става по трудно с резервните части.
При мен сега трябва да правя втулки на плотовете когата се обръщат за щрайхмуса защото имат луфт.Скоро точих ножовете и плотовет с голям зор ги изцентрих.

Прикачен файл

Снимка0254.jpg
dedo52 - напреднал
Прикачен файл:
2.jpg
Бандажирах колелото в "Еласт метал" гр.Пловдив -25.00 лв. Приготвил съм и елмотор с шайба, но това вече е дежурен вариант.
pvk1967 - специалист
Колега, всички ще сме ти благодарни ако поясниш там могат ли да се бандажират колела, например 400мм. за банциг! А ако имат и телефон за връзка ще е перфектно...! Предварително благодаря...!
dedo52 - напреднал
Специално за колелото за щрайхмуса имаха готова матрица. "Еласт метал" са две фирми - ето телефона на тази, която изработва такива по-дребни поръчки. 0888 233 409 и 032 95 28 10. Можеха да ми направят колелото и в другата фирма, но там нямаха никаква матрица и трябало да се напластява с лента и след изпичането да се стругова, и не знаеха кога ще стане и колко ще струва. Ако имаш матрица по-лесно ще е. А тя съвсем не е сложна само да м,оже да намериш струг който да може да ти обработи диаметъра на колелото. Напластения каучук се може да се стругова,
Правиш си един чембер -5-10 мм по-голям от диаметъра на колелото. После намираш вулканизатор - той поставя колелото ти в този чембер /Матрица ти е това/ върху достатъчно голяма плоча - центроване на око пълни с каучук, затиска с друга плоча , пече и после си го качваш на струг колелото - тук го центроваш и престъргваш - готово. А бе обади се на лични ако искаш - подобна матрица бях намерил за моето колело - една гривна представлява само.
Телефона на другата фирма, която се намира на Карловсо шосе в двора на бившата мототенхика го нямам - там гумират големи валове и разни дфетайли, Но двете фирми се знаят - роднини са май
dedo52 написа:
Специално за колелото за щрайхмуса имаха готова матрица. "Еласт метал" са две фирми - ето телефона на тази, която изработва такива по-дребни поръчки. 0888 233 409 и 032 95 28 10. Можеха да ми направят колелото и в другата фирма, но там нямаха никаква матрица и трябало да се напластява с лента и след изпичането да се стругова, и не знаеха кога ще стане и колко ще струва. Ако имаш матрица по-лесно ще е. А тя съвсем не е сложна само да м,оже да намериш струг който да може да ти обработи диаметъра на колелото. Напластения каучук се може да се стругова,
Правиш си един чембер -5-10 мм по-голям от диаметъра на колелото. После намираш вулканизатор - той поставя колелото ти в този чембер /Матрица ти е това/ върху достатъчно голяма плоча - центроване на око пълни с каучук, затиска с друга плоча , пече и после си го качваш на струг колелото - тук го центроваш и престъргваш - готово. А бе обади се на лични ако искаш - подобна матрица бях намерил за моето колело - една гривна представлява само.
Телефона на другата фирма, която се намира на Карловсо шосе в двора на бившата мототенхика го нямам - там гумират големи валове и разни дфетайли, Но двете фирми се знаят - роднини са май
машината е на якоруда и аз имам същия прблем
  • 1
  • 2

Тема "Колело за щрайхмус бандажирано с гума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: