Всичко за дърводелството
schuldiner - майстор
griffin написа:
Колега направи два прореза, първия пас пусни циркуляра да задълбае 1-2 мм в плоскостта все едно имаш подрезвач, втория пас пусни циркуляра да среже вратата до цялата дебелина.
Не си уточнил, че за втория ряз трябва да обърне плоскостта. Така откършеното остава като ръб вътре в материала и се шлайфа далеч по-лесно.

ПП Ако срежеш една дъска, нормално е да прави чист ряз отгоре и да кърши отдолу. Ако са две дъски плътно една върху друга, кърши само долната. Дано това да подсказва нещо...
griffin - майстор
Добре ман няма да споря не съм измислил аз техниката с подрязването :-)
Chefo77 - майстор
Във Франция може и да не въртят плоскостите като ги режат, тяхните циркуляри може да са с горни подрезвачи :lol:
Съгласен съм с schuldiner - вратата трябва да се завърти.
Има и друго - за да избегнеш отчекването на дърво в края, можеш последните 2-3 см да обърнеш посоката на сряза, т.е. отзад напред.
jekasus - майстор
Врата монтирана върху плочки е с по-добра визия, отколкото отрязана врата и отрязани плочки покрай касата.
Та въпроса ми може ли да се демонтира вратата и да се монтира след плочките?
griffin - майстор
http://saliver-bg.com/bg/%D0%A6%D0%B8%D ... _3_Perform
погледни как изглежда подрезвач-а, не знам къде си рязал плоскости мен са ми кроили в цех в българия не гледай къде съм сега и циркуляра им беше подобен на тоя на снимката и не въртяха плосткостите.
Chefo77 - майстор
Аз много добре знам как изглежда машина за рязане на плоскости, съвършено ясен ми е и подрезвача, замисли се каква му е функцията! И се замисли когато не можеш да закараш вратата в цех, как можеш да замениш действието на подрезвача. Изводът е един - когато леко подрежеш от едната страна, завъртиш и отрежеш нацяло от другата страна.
Надявам се си разбрал, че проблемът не е отчекване от горната страна, а отдолу!
schuldiner - майстор
schuldiner написа:
ПП Ако срежеш една дъска, нормално е да прави чист ряз отгоре и да кърши отдолу. Ако са две дъски плътно една върху друга, кърши само долната. Дано това да подсказва нещо...
Трябваше да подскаже да си поиграе с една непотребна дъска преди да хване вратата... Може да стане и по единия, и по другия начин, с или без тиксо (защо не през стегната със стеги дъска отдолу?), да обърне посоката (по късия плот на циркуляра) и т.н. Само за ъглошлайфа препоръчвам да не опитва, че тук един пак ми ходи с разпрана брадичка...
gogo7777 - майстор
Аз бих стегнал вратата между 2 винкела (или правоъгълен профил) за водачи и да режа с голям флекс и диск за неметал. Сряза ще стане много гладък и обгорен. Разбира се трябва да се внимава да не се "запали" диска.
cybersas - специалист
Ясно, много благодаря на отзовалите се - утре ще я режа и ще кажа как стана.
colyo - специалист
За ламинирани плоскости съм пробвал и още нещо. Смакетен нож правиш един сряз отгоре и после с ръчния циркуляр плътно до него. В този случай не кърти. Пробвал съм и другия вариант с двата сряза от двете страни, но този ми допада повече и е по-малка хамалогия. Би могло да стане и с лек сряз с флекса като ползваш едно винкелче за водач, колкото да зарежеш ламината.Сподели после кой метод си избрал и какъв е крайния резултат.

Тема "Подрязване на китайска врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: