• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
sreky - специалист
Извинавай ,прав е колегата сега ходих да премеря, ниско рамо 20 мм,средно рамо 28 мм при панти Лама
danini - напреднал
Гардеробът е на вилата, и няма как да го снимам сега. В случай на нужда ще опитам да направя някаква схема.
Мисля, че пантите бяха ICE или нещо от този сорт. Надявах се само със смяна на пантите с по-ниски да стане, особено като ми казаха, че има някакви с височина 13 мм, но така и не ми казаха марка и явно няма да е.
Ще се реже челото най-вероятно, по-добре ми се струва отколкото да местя пантите и да слагам отново цокъла, който махнах от шкафа. Не знам дали има значение, но ще вметна - самите чела не покриват страните на шкафа, а се прибират навътре, до нивото им. Оттам и 2-3 мм. луфт, за който споменах.
Друг въпрос, който ми изниква е необходимо ли е закрепянето на шкафа към самия гардероб? Мисля отдолу, към дъното на гардероба да го сложа на дибли, а горната му страна да захвана към страните на гардероба с едни пластмасови ъгли, които видях за такава цел. Излишно ли би било това занимание?
ZEDYCUS - майстор
Излишно ли би било това занимание?
Няма да е излишно . Защото ако натовариш първото чекмедже,а след това го отвориш и шкафчето ти се стовари на пръстите на краката, въпроса ще е вече ясен. :-D
Завий по два винта през страниците на шкафчето в страницата на гардероба, дюбелите и пластмасовите ъгли са излишно усложняване. :partyman:
danini - напреднал
Разбрах те, отново благодаря.
Остава само въпросът с пантите...Така като гледам снимките на този гардероб, който ми показа тук, а и на други гардероби във форума - може би просто трябва да сменя пантите, вместо да скъсявам челата на чекмеджетата. Но и двата варианта не са трудни за изпълнение.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси относно прибирането на готов шкаф в готов гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: