Всичко за дърводелството
Tzezar - специалист
Като ги гледам май няма нужда от пистолет направо шлайфай. Но ми се струва че боята е нанасяна направо върху дървото. Според мен е хубаво да минеш с някакъв грунд или байц да запечаташ дървото и после да решиш боя или лак. Аз обаче тук не мога да ти помогна защото просто не знам с какво да импрегнираш дървото.Нека по-знаещите колеги да дават акъл.
EDI - майстор
Ако ще полагаш боя, първо загрят ленен безир, ама наистина ленен.Ако ще е лак, може направо с лака, може и първо със съответния на лака грунд/на кутията трябва да пише/.
roshav ohluv - специалист
Мисля си за два варианта - акрилна боя или авто емайллак. Какво да положа отдолу? Едва ли ще намеря хубав ленен безир..... ако човек сам не си го прави, няма как :)
Tzezar - специалист
Послушай EDI няма да сбъркаш. Само не знам от къде можеш да намериш хубав ленен безир.
roshav ohluv - специалист
Изглежда няма как да го послушам :( И пак да попитам - емайллак или акрилна боя на слънце и на дъжд?
VLADO66 - майстор
roshav ohluv написа:
Изглежда няма как да го послушам :( И пак да попитам - емайллак или акрилна боя на слънце и на дъжд?
http://www.mr-bricolage.bg/prod/Boi/Alk ... -boi/1608/
Tzezar - специалист
Аз ползвах Автоемайллак, но пак казвам че според мен дървото ти, поне от снимките ми се струва че че като го изшлайфаш, ще остане без основа.И ще пие много боя, не знам дали и 3 ръце ще покрият хубаво. Моите крила под боята бяха обработвани с нещо и аз си мисля че е било с безир.Аз на 2 ръце постигнах хубав гланц на емайллака.Така че е хубаво да грундираш с нещо дървото преди боята.Или ако успееш да махнеш хубаво старата, лакирай с лак на водна основа.Първа ръка с разреден лак/лак+10% вода/, шлайф със ситна шкурка и втора ръка вече с лак.Виж тук има една тема за лакиране на дограма.
VLADO66 - майстор
Дограмата е стара и доста увредена/с пори/ за да се мине само с безцветен лак.Алкидния автоемайллак дава добър резултат и визия,но е твърда боя и се напуква след време особено на участъците които са лишени от смолата на дървото и са напукани.
Tzezar - специалист
Vlado 66, основата му наистина е зле,ти какво би препоръчал в този случай?
VLADO66 - майстор
VLADO66 написа:
roshav ohluv написа:
http://www.mr-bricolage.bg/prod/Boi/Alk ... -boi/1608/
:)

Тема "Уточняващи въпроси при пребоядисване на стара дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: