Всичко за дърводелството
Вадим Владимиров - специалист
Лошо е да нямаш инструмент. Но......... !
Най-лошо е да имаш, но да не знаеш как се работи с него!
kamenenator - напреднал
Господа аз по принцип го работя електротехник. Не като да не съм виждал флекс. По принцип ако искам да се самоубия няма да строя машина за тая цел щото има и по-лесни начини.

Bimbaeco сайта е супер.
bimbaeco - майстор
Радвам се, че си го харесал. Ако мога с нещо да съм ти полезен, съм насреща.
Аз си купих чисто нов вал за целта (за 70 лева с ножовете), но още не съм стигнал да направя машинката.
Затова ти писах, че ще се радвам, ако я направиш - ще ме мотивираш и аз да се размърдам.
Успех.
kuger - майстор
kamenenator написа:
Господа аз по принцип го работя електротехник. Не като да не съм виждал флекс. По принцип ако искам да се самоубия няма да строя машина за тая цел щото има и по-лесни начини.

Bimbaeco сайта е супер.
Щом си колега по професия, защо лъжеш, че си лаик,а :-D
Наздраве!
bimbaeco - майстор
Скромността краси човека, как защо? :mrgreen:
kamenenator - напреднал
Ми аз не лъжа, че съм лаик в дърводелството ако все още не си разбрал :? :?
Bimbaeco дай някакъв линк на това, което си си взел
bimbaeco - майстор
http://www.ziiu-bg.com/nstrumenti-o80_bg.html
В тая тема обсъждахме въпроса с направата на абрихт по плановете на Матиас Уандел преди време - viewtopic.php?f=35&t=44049
kuger - майстор
kamenenator написа:
Ми аз не лъжа, че съм лаик в дърводелството ако все още не си разбрал :? :?
Bimbaeco дай някакъв линк на това, което си си взел
Направи машината, дърводелството после ще учиш :-D
Аз, като "много вещ" в дърводелството, си "направих" една руска машинка за 500 лв. с абрихтче, циркулярче, стругче за дърво, борапаратче, шмиргелче..... И, мога да си я разнасям насам-натам.
kamenenator - напреднал
Оффффф толко е късно нощеска, че не знам що се занимавам. Но все пак ако обърнеш внимание на най-горната част на браузъра ти ще забележиш едно поле. Виж какво пише след трите дубълвета последвани от точка. Аре лека, че ми писна от комплексари.
cvetankirilov - специалист
Здравейте,искам да питам какви са стандартните обороти на един абрихт? Та за какво питам-имам такъв, като на снимката по долу,обаче като му подам по широка дъска и се започва адския тормоз. Не мога да разбера, обороти ли не му достигат или му е слаб мотора. Мотора е 1.1kw, 2890об. в мин. Предавателната шайба на мотора е с около 10 11 мм(мерих я под капака и затова не съм абсолютно сигурен в размера) по голям диаметър от тази на вала.
Прикачен файл:
01012006319.jpg
Прикачен файл:
01012006320.jpg

Тема "Плания/абрихт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: