• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
lov - майстор
То аз не съм мебелист но майстора ми е дружка от как се помня и си помагаме. Та понеже да не си товари работниците съответно и мен. Кат сглобих 4 айдушки гардероба и мебелите на 2 къщи от до влязох в час кое как и защо се прави. Че чак почна да ме бъзика да почвам при него работа. Казвам айдушки щот тоя с двойните чекеджета е само 3.60 на 2.70м. Всичко е с плъзгащи врати и не е чак такава философия. В пакетите с механизмите имаше подробни чертежи и указания как се монтира и какви са сглобките като размери. Тъй че не е нужно човек да ги знае на изуст. Мерак да имаш всичко става.
Тани - модератор
Не ти трябва да променяш нищо!
Просто си вземи панти, които се отварят на 165°.

Изображение

Има и на прилична цена:

http://www.iv-el.com/index.php?route=pr ... uct_id=476
cvetomir_77 - специалист
Тани написа:
Не ти трябва да променяш нищо!
Просто си вземи панти, които се отварят на 165°.

Изображение

Има и на прилична цена:

http://www.iv-el.com/index.php?route=pr ... uct_id=476
А самата панта няма ли да му пречи?
joroantonov - специалист
Ако сложи багерите извън габарита на челата - отгоре и отдолу няма да пречат. Доколкото видях отдолу има свободен обем а отгоре е ясно.
KingLin - майстор
Благодаря много на Тани и $64EN за животоспасяващото включване - спестихте ми доста псувни :lol: :lol: :lol:

То и от мързела имало файда :lol: Днес ме домързя да се занимавам с гардероба пък и валеше и се страхувах да не намокря вратите и чекеджетата докато ги мъкна към гаража. Обаче то било за добро :) За сметка на това си сглобих половината секция :supz: Иначе наистина има свободен обем под чекмеджетата точно заради пантите на вратичката. Ако не намеря такива панти във Варна другото хубаво е че имам път до Добрич след 2 дена а гледам линка е към добричка фирма. Лошото е че днес бях там ама нейсе.

Преди време бях чел темата на $64EN за готиния му гардероб обаче тогава изобщо не запомних за тези панти. Запомних обаче за повечето панти на вратата с огледалото и от към тази страна съм се подготвил с 5 броя панти с амортисьори за плавно затваряне. Мерси още веднъж за което. Третата врата ще си остане с обикновени панти горката ама не ми се набутват вече пари допълнително.

За информация за някой лаик като мене само да кажа че ако няма мерак да си троши нервите и това да му доставя удоволствие да не се захваща. Като дръпнах чертата до тук Гардероб 1.50 х 2.10, секция 2.10 х 1.60 и една етажерка Г образна 30х30 и обща дължина около 2м ми излязоха 650 лв за плоскостите с включени в тази цена рязане кантиране и транспорт. После още около 200 лв за мини-фиксове, дибли, винтове всякакви, крачета, панти, водачи, релсата в гардероба и не знам какво още съм пропуснал. Отделно на мен ще ми отнеме около 6-7 дена от следобяд до вечерта (грубо 5 часа на ден). Мисля че ако бях отишъл в някой цех да си ги поръчам да ми ги направят щеше да ми излезе 100-200 лв по-скъпо ама нямаше да се потя :lol: Обаче кеф цена няма :rolleyes:
  • 1
  • 2

Тема "Сбърках с чекмеджетата имам нужда от съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: