Всичко за дърводелството
smuggler - напреднал
koveslav благодаря.261 ми се струва най-удачния вариант
iivanov - майстор
Мощ при дърворезбата , мисля не е необходима –напротив ,даже е противопоказна. Противопоказна е ,тъй като там работата е предимно с върха и натоварванията са нищожни. Мощната машина там ще работи , като без товар ,а това е лошо за нея. Разсъждавам. :?
ps А за килограмите си направи експеримент. Дръж ръцете си напред за 15–20 мин. След това си представи да държиш 4,3 и 5 кг. :-D
smuggler - напреднал
ми прав си мисля.гледам тия на запад работят с по три-четири машини.това с ръцете ще го пробвам сега по празничните трапези :)
koveslav - майстор
Максимални обороти с минимум натоварване= тотално претоварване от инерционните сили.Точно така се късат биели и бутала.Ако машината не е професионален клас,много склуптури ще остават недовършени,или ще излизат прекалено скъпо.... Ако ще твориш върху заготовки до 30-40 сантиметра диаметър,241 е твоята машина.Ако ще правиш големи неща,отиваш на 261.Ако се снабдиш и с двете......наистина ще си в джаза! Това е моето мнение.Гледам,че когато машините са оборудвани с устройства за лесен старт са по-тежки с около 300 грама.Това са опции,които могат да се избегнат още при поръчката,с цел още пестене на тегло.Със стандартния стартер си е супер.
smuggler - напреднал
Прав си според мен,но машината ще е една.Относно стартера,стандартния по ми е на сърце.Обаче започват да изникват въпроси и за довършителни машини и инструменти....абразивни дискове,абразивни накрайници за дрелката и подобни.А там гледам цените никак не са малки.Като цяло се оказва,че начинанието няма да е никак ефтино.
iivanov - майстор
Никой не е казал , че е евтино. Лично за мен ,това е занимание за хора с пари и без работа. Ако тръгна да се занимавам с това , първо бих инвестирал в комплект длета и чук–ей тъй , да проверя дали ми се отдава изкуството.
smuggler - напреднал
Да ок наречи го скъпо хоби,но какво пречи да се изкарат пари от него.С много труд и мерак няма как да не станат нещата.
iivanov - майстор
smuggler написа:
...но какво пречи да се изкарат пари от него...
Тук имаме съфорумец ,който се занимава професионално с дялкане на дървении.Та същия от изкарване на пари караше/кара един подарен дРът форД :lol: :lol:
Щом парите не са ти проблем ,загледай се в хускварна 543xp. Триона е от профи серията ,аналог на щил 241. Еднаква мощност,по–малко тегло ,по–ниска цена, отсъствие на капризна електроника...
smuggler - напреднал
е сега дърт форд.виж москвичи и лади вървят по 2-4 хиляди сега :) Благодаря за съвета за хускварна.ще погледна.
smuggler - напреднал
а кой всъщност е този съфорумец,ако мога да погледна негови неща?

Тема "дърворезба с моторен трион?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: